Mėsos vyniotinis iš faršo – tai puiki alternatyva kotletams. Vyniiotinis išeina labai aromatingas ir skanus. O jo ypatingoji dalis – įdaras. Jis suteikia patiekalui švelnumo ir pikantiškumo.

Ingredientai:

  • Kieulienos-jautienos faršas 1 kg;
  • Batonas 300-350 g;
  • Kiaušinis 3 vnt.;
  • Svogūnas 2 vnt.
  • Druska, prieskoniai pagal skonį;
  • Pienas 1,5 stikl.

Įdarui:

  • Šampinjonai 400 g;
  • Svogūnas 3 vnt.;
  • Morkos 1 vnt..

Gaminimas:

Piene užmerkiam batoną. Nulupam svogūną, perleidžiam per mėsmalę kartu su batonu.

Sudedam faršą į gilią lėkštę. Pridedam svogūną su batonu, beriam druskos, pipirų pagal skonį ir viską sumaišom.

  •  Įdarui nuvalom svogūną ir supjausto, morką sutarkuojam. Šampinjonus nuplaunam, supjaustom gabalėliais. Įkaitinam keptuvę su aliejumi ir viską apkepinam, bet ne iki galo.
  • Faršą dedam ant plono šlapio rankšluosčio. Padarom stačiakampę formą. Sudedam įdarą ant faršo, palikdami 1,5 cm iki krašto. Atsargiai susukam vyniotinį ir suspaudžiam galus.Imam skardą ir užtiesiame dviem folijos sluoksniais. Dedam vyniotinį siūle žemyn.
  • Praduriam vyniotinį šakute keliose vietose ir palaistom likusiu pienu.Įkaitinam orkaitę iki 200 С ir dedam kepimo skardą 30 minučių. Kas dešimt minučių apliejam vyniotinį pienu. Jis turi apskrusti. Galima tiekti tiek karštą, tiek ir šaltą.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353