Šiandien jums paruošėme labai skanių užkeptų bulvių receptą. Tokį patiekalą galima tiekti šeimyniniams pietums arba vakarienei. Bulvės gaunasi labai gardžios, o įdaras iš kumpio, brokolių ir sūrio puikiai papildo patiekalą ir užtikrina įvairių atspalvių skonį.
Sudedamosios dalys:
- 8 didelės bulvės,
- 100–150 g kumpio,
- 150 g kietojo sūrio,
- 150 g brokolių,
- 50 g sviesto,
- 2 skiltelės česnako,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- maltos paprikos pagal skonį.

Gaminimas
- Kruopščiai nuplauname ir nusausiname bulves. Galima jų ir nesukusti.
- Kiekvieną bulvę įvyniojame į foliją ir sudedame ant kepimo skardos.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 °C temperatūros ir kepame bulves valandą laiko. Bulvės turi būti minkštos.
- Ištraukiame bulves ir leidžiame atvėsti. Folijos nenuimame.
- Arbatiniu šaukšteliu atsargiai išskobiame minkštimą. Turi gautis valtelė su kraštais ir storomis sienomis.
- Nuplauname brokolius ir padaliname į labai smulkius žiedynus. Sudedame į dubenėlį.
- Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į brokolius.
- Įdedame sviesto, susmulkintą česnaką, druskos, pipirų ir paprikos.
- Viską išmaišome ir sudedame į bulvę. Viršų pabarstome kietuoju sūriu.
- Kišame bulves atgal į orkaitę 20 min. Folija neuždengiame, bet ir nenuimame jos.
Skanaus!

















