Visi daržovių mėgėjai įvertins šį receptą!
Farširuoti aguročiai – tai neįtikėtinai skanu. Visas įdaras iš faršo, ryžių ir daržovių persisunkia aguročio sultimis, gaunasi labai sultinga ir skanu. Puiki vakarienė visai šeimai.
Ingredientai:
– maži aguročiai arba cukinijos – 600 g
– mėsos faršas 400 g
– ryžiai 150 g
– svogūnai 1-2 vnt
– morka 1 vnt
– česnakas 2-3 skiltelės
– druska, pipirai pagal skonį
– paprika pagal skonį
– kietasis sūris 50 g
– aliejus 2 arbatiniai šaukšteliai
– petražolės kelios šakelės
– pomidorai papuošimui
Paruošimas:
Plauname cukinijas ir nupjauname galiukus. Perpjauname dalimis, priklausomai nuo daržovės ilgio. Atsargiai šaukštu išimame sėklas ir minkštimą taip, kad išeitų puodeliai.
Verdame ryžius, kol bus pusiau gatavi.
Skutame morkas ir smulkiai sutarkuojame. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame faršą, kruopščiai permaišome.
Dedame svogūną, česnaką, morkas, prieskonius, sūdome ir beriame pipirų pagal skonį. Dedame ryžius. Viską permaišome ir troškiname 10 min.
Sūrį stambiai sutarkuojame.
Pripildome įdaro aguročių puodelius ir pabarstome sūriu. Dedame į skardą, suteptą augaliniu aliejumi.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepti 40 min.
Gatavus aguročius dedame į dubenį, puošiame žalumynais ir pomidorais. Patiekiame karštus.
Gero apetito!