Šiais apelsinais nustebinsite ir labai įnoringą gurmaną. Neįtikėtinai skanios ir saulėtos skiltelės.

Ingredientai

  • Šokoladas 250 g
  • Cukrus 300 g
  • Vanduo 600 ml
  • Apelsinai 5 vnt.

Gaminimas

Apelsinus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite gabalėliais, kurių storis būtų 5 mm. Jei pjausite ploniau, minkštimas suirs. Jei storiau – tai žievelė liks karti.

3-4-ioms minutėms sudėti skilteles į verdantį vandenį.

Ištraukti apelsinus kiaurasamčiu ir leisti nutekėti vandeniui. Truputį nuspausti. Būtent čia ir pasišalina kartumas iš žievelės.

Į puodą įpilkite 600 ml vandens ir supilkite cukrų. Pastatykite ant ugnies ir laukite, kol cukrus ištirps. Sudėkite apelsino skilteles į sirupą. Virkite ant labai mažos ugnies apie 1 valandą. Ištraukite apelsinus ir sudėkite ant grotelių ir dėkite į orkaitę 20-25 minutėms, 130 laipsnių temperatūroje.

Štai tokios skiltelės išėjo. Jas jau galima valgyti, arba puošti tortus, desertus ir t.t.

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą.

Atsargiai merkite apelsinus į šokoladą ir padėkite sustingti ant kepimo popieriaus. Nereikia dėti į šaldytuvą, palaukite, kol šokoladas sustings kambario temperatūroje.