Šiais apelsinais nustebinsite ir labai įnoringą gurmaną. Neįtikėtinai skanios ir saulėtos skiltelės.

Ingredientai

  • Šokoladas 250 g
  • Cukrus 300 g
  • Vanduo 600 ml
  • Apelsinai 5 vnt.

Gaminimas

Apelsinus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite gabalėliais, kurių storis būtų 5 mm. Jei pjausite ploniau, minkštimas suirs. Jei storiau – tai žievelė liks karti.

3-4-ioms minutėms sudėti skilteles į verdantį vandenį.

Ištraukti apelsinus kiaurasamčiu ir leisti nutekėti vandeniui. Truputį nuspausti. Būtent čia ir pasišalina kartumas iš žievelės.

Į puodą įpilkite 600 ml vandens ir supilkite cukrų. Pastatykite ant ugnies ir laukite, kol cukrus ištirps. Sudėkite apelsino skilteles į sirupą. Virkite ant labai mažos ugnies apie 1 valandą. Ištraukite apelsinus ir sudėkite ant grotelių ir dėkite į orkaitę 20-25 minutėms, 130 laipsnių temperatūroje.

Štai tokios skiltelės išėjo. Jas jau galima valgyti, arba puošti tortus, desertus ir t.t.

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą.

Atsargiai merkite apelsinus į šokoladą ir padėkite sustingti ant kepimo popieriaus. Nereikia dėti į šaldytuvą, palaukite, kol šokoladas sustings kambario temperatūroje.


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.