Tai tikras skanėstas, nes bulvytes fri mėgsta visi. Netgi jei restorane jums nieks nepatinka, visada yra bulvyčių fri, kurias galima užsisakyti ir likti patenkintam. Labai dažnai dauguma iš mūsų bando pasigaminti bulvyčių ir namuose. Vienintelis minusas – didelis aliejaus kiekis, reikalingas jų pagaminimui.
Nežiūrint į tai, jau yra būdas, kaip pasigaminti mėgstamų bulvyčių be didelio kiekio aliejaus ir be žalos savo organizmui. Atrodytų, kaip gi dar galima pasigaminti tokių bulvyčių savo ir vaikučių džiaugsmui? Mes pabandysime nustebinti jus šiuo receptu.
Ko gi mums prireiks?
1. Nedidelių bulvyčių – apie 7 vnt.;
2. Kiaušinių – 2;
3. Prieskonių.
Norint pasigaminti padažą, reikalingą aliejaus pakeitimui, ruošiant bulvytes fri, reikia atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių, į dubenį su baltymais supilti prieskonius.
Išmaišom, tada ten dedam supjaustytas bulvytes.
Dabar dedam bulvytes ant kepimo popieriaus ir taip kišam į orkaitę. Kepam 7 minutes. Po to nuimam popierių ir kepam dar keletą minučių.
Kai tik mūsų skanėstas pavirs tikromis traškiomis bulvytėmis fri, jau galim traukti iš orkaitės ir tiekti į stalą. Pradžiuginkit savo mažiuosius.