Žuvis lavaše. Gaminamas paprastai, o skonis stulbinantis

385
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– menkė 600 g
– plonas lavašas 220 g
– kiaušiniai 2 vnt
– petražolės pagal skonį
– garstyčios 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– aliejus 3 valgomieji šaukštai
– grietinė 2-3 valgomieji šaukštai
– pomidorai 2 vnt
– kietasis sūris 50-60 g
– svogūnas 1 vnt
– 6% obuolių actas 2 valgomieji šaukštai
– druska pagal skonį

Paruošimas:

– Vieną didelį svogūną nulupkite, supjaustykite plonais ketvirtadaliais, dėkite į dubenėlį, pasūdykite, įpilkite acto ir 100 ml vandens. Marinuokite daržovę 15 minučių, paskui nupilkite visą skystį, svogūną gerai nuspauskite rankomis.

– Pusę marinuoto svogūno dėkite į blenderį, pridėkite petražolės lapelių ir garstyčių. Įmuškite 1 kiaušinį, berkite druskos ir pipirų pagal skonį, pilkite aliejų. Suplakite turinį dideliu greičiu, gaudami vienalytį mišinį. Į padažą dėkite grietinės, kruopščiai permaišykite.

– Žuvies file atitirpinkite iš anksto, viršų nusausinkite servetėle, kad nebūtų drėgnas. Kiekvieną file supjaustykite į 4 išilginius gabalėlius, pabarstykite druska.

– Lavašą supjaustykite vienodais kvadratais, į kiekvieno vidurį dėkite po 2 pomidoro griežinėlius.

– Žuvies file gabalėlius paeiliui dėkite į marinatą, kad jis pilnai padengtų žuvį.

– Dėkite file ant pomidorų, viršuje užpilkite dar truputį marinato.

– Ant žuvies dėkite marinuoto svogūno.

– Kiekvieną lavašą sulankstykite kaip voką su įdaru viduje. Dėkite juos į karščiui atsparią formą šalia vienas kito. Formą iš anksto sutepkite aliejumi.

– Atskirai paruoškite užpilą. Muškite vieną kiaušinį, dėkite grietinės, truputį druskos. Sūrį smulkiai sutarkuokite, dėkite į padažą, kruopščiai permaišykite.

– Padažu sutepkite lavašo vokelius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, pašaukite formą.

– Patiekalą kepkite 33-35 minutes, kol viršuje atsiras rusva plutelė.

– Kai atvės, žuvį lavaše perdėkite į serviravimo lėkštę.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353