Žirnių sriuba su kiauliena. Tokią sriubą galima gaminti ant viryklės, orkaitėje ir daugiafunkciniame puode

262
Patinka? Duok Like!

Žirnių sriubą gaminu su įvairia mėsa ir rūkytais gaminiais. Puikiai tinka ir jautiena, ir vištiena, ir kiauliena. O iš rūkytų gaminių galima naudoti įvairias mėsos dalis su kaulu ir lašiniais.

Tokią sriubą galima gaminti ant viryklės, orkaitėje ir daugiafunkciniame puode. Turiu 2 žirnių sriubos ruošimo ant viryklės būdus.

Pirmasis būdas klasikinis: verdu mėsą su žirniais ir rūkytais gaminiais, paskui dedu bulves ir apkeptą svogūną. Antrasis būdas paprastesnis, sriuba gaunasi labai aromatinga ir skani.

Šiandien rodau šį būdą. Gaminu labai sočią žirnių sriubą su kiauliena ir rūkytais kiaulienos šonkauliukais. Šio patiekalo skonis ir aromatas tiesiog nuostabūs.

Ingredientai:
– 400 g kiaulienos (rūkyti šonkauliukai)
– 300 g kiaulienos (file)
– 250 g žirnių
– 4-5 bulvės
– 1 svogūnas
– 2 lauro lapai
– 4-5 svogūno laiškai
– 4-5 krapų šakelės
– 3 valgomieji šaukštai aliejaus
– pagal skonį maltų pipirų (pipirų mišinys)
– pagal skonį druskos

Instrukcijos:
1. Paruošimui puikiai tiks puodas storu dugnu arba kazanas, kaip pas mane. Kiaulienos file pjaustome nedideliais gabalėliais ir apkepame kazane su aliejumi aukštoje temperatūroje.

2. Paskui dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir vėl apkepame maišydami, kol svogūnai truputį apskrus.

3. Rūkytus šonkauliukus supjaustome palei kaulus ir dedame į kazaną, apkepame 1-2 min. Atsiranda stulbinantis aromatas.

4. Pilame į kazaną vandenį, beriame druską, pipirų mišinį (suteikia puikų skonį ir lengvą aštrumą) ir dedame laupo lapus.

5. Žirnius nuplauname 4-5 kartus ir beriame į sultinį su mėsa. Viską verdame žemesnėje už vidutinę temperatūroje apie 40 min.(nuimame susidariusias putas). Žirniai turi tapti minkšti.

6. Kai žirniai gatavi, išimame rūkytus šonkauliukus į lėkštę ir dedame į sriubą smulkiai pjaustytas bulves. Jų kiekis priklauso nuo to, kokį tirštumą norime gauti. Verdame 10 minučių, kol bulvės bus gatavos.

7. Kol verda bulvės, nuo šonkauliukų nupjauname mėsą ir smulkiname nedideliais gabalėliais. Dedame į sriubą rūkytą mėsą ir smulkiai pjaustytus žalumynus. Užviriname ir nuimame nuo viryklės.

8. Gatavą žirnių sriubą iškart pilstome į lėkštes, patiekiame su traškia duona ir garstyčiomis. Dėl to, kad mėsa iš pradžių buvo apkepta, o paskui ilgai virė sultinyje, sriuba gaunasi sodraus skonio. Rūkytų šonkauliukų aromatas tiesiog nuostabus. Tai labai skanu ir aromatinga.

Gero apetito!!!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353