Vištiena su kaparėliais ir baltuoju vynu

239
Patinka? Duok Like!

Rinkitės vištienos krūtinėles su oda ir kaulu. Prieš gamindami perpjaukite krūtinėles skersai į dvi dalis.

Kas liečia sultinį, bus geriau, jei jame bus minimalus natrio kiekis. Pirkdami gatavą sultinį stenkitės rinktis tą, kuriame yra mažiau nei 35 mg natrio porcijoje. Jei darote sultinį patys, nenaudokite druskos.

Kaparėlius puikiai pakeičia alyvuogės, marinuoti agurkai arba artišokai, žali čiobreliai arba citrinos sultys. Sultis pageidautina naudoti šviežiai spaustas.

Ingredientai:

  • vištienos šlaunelės – 4 vnt
  • vištienos krūtinėlės – 2 vnt
  • druska – 3 arbatiniai šaukšteliai
  • šviežiai malti juodieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • miltai – 90 g
  • alyvuogių aliejus – 3 valgomieji šaukštai
  • raudonoji paprika – 1 vnt
  • svogūnas – 1 vnt
  • česnakas – 3 skiltelės
  • konservuoti pomidorai savo sultyse – 800 g
  • baltas sausas vynas – 150 ml
  • vištienos sultinys – 150 ml
  • pjaustyti kaparėliai – 3 valgomieji šaukštai
  • džiovinti raudonėliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • šviežias žalias bazilikas – 25 g
  • Energetinė vertė
  • Kaloringumas 135 kcal.

Paruošimo būdas:

1. Pabarstykite vištienos šlauneles ir krūtinėles druska bei pipirais. Į atskirą dubenį suberkite miltus. Apvoliokite juose vištieną. Nupurtykite nereikalingus miltus.

2. Didelėje storasienėje keptuvėje įkaitinkite aliejų.

3. Dėkite vištieną ir apkepkite kiekvieną pusę po 5 minutes, kol atsiras gelsva plutelė. Gatavą vištą perdėkite į lėkštę.

4. Nuplaukite ir nulupkite svogūną, česnaką, papriką. Papriką pjaustome kubeliais, svogūnus pjaustome smulkiai, o česnaką išspaudžiame.

5. Dėkite daržoves į keptuvę ir apkepkite maišydami 5 min. Per tą laiką svogūnas turi suminkštėti.

6. Berkite druską, pipirus. Pilkite vyną. Troškinkite apie 3 min.

7. Pilkite pomidorus su sultimis, sultinį, dėkite kaparėlius ir raudonėlius. Permaišykite.

8. Sudėkite vištieną, permaišykite, kad ji pilnai pasidengtų padažu. Verdame ant vidutinės ugnies.

Krūtinėles verdame 30 minučių, šlauneles – 20. Gatavą vištieną dedame į lėkštę.

9. Jei padažas nesutirštėjo ruošiant vištieną, verdame jį dar apie 3 min. Nupilame nereikalingus riebalus – atsargiai palenkiame keptuvę ir šaukštu prilaikome padažą. Paskui pilame padažą ant vištienos ir pabarstome patiekalą baziliku.

Vištienai puikiai tiks garnyrai iš kruopų ar įvairių makaronų rūšių. Taipogi tiks įvairios bulvių, moliūgų, brokolių, paprikų, baklažanų, žiedinių kopūstų garnyrų versijos.

Pabandykite patiekti vištieną kartu su šviežiomis daržovėmis, grybų garnyru ar sūrių lėkšte.

Jei norite aštresnio patiekalo, kartu su sultiniu pridėkite paprikos, čili ar kajeno pipirų. Arba padaže ištirpinkite sūrį, jei norite pomidorų-sūrio padažo ir tokio pat skonio vištienos.

Kai vištiena pilnai atauš iki kambario temperatūros, dėkite ją į hermetišką indą ir laikykite šaldytuve ne daugiau 2 dienų. Perteklių pabandykite užšaldyti hermetiškame maišelyje arba dėžutėje iki 1mėn.

Patiekalą reikės atšildyti šaldytuve, o paskui pakaitinti.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353