Viščiukas čkmeruli – tradicinis gruziniškas patiekalas, o Gruzija garsėja savo puikiais mėsiškų patiekalų receptais.
Viščiuko mėsa gaunasi labai sultinga ir švelni, o kvapnus grietinėlės padažas suteikia mėsai ypatingo skonio.
Pagal receptą į padažą dedama pakankamai daug juodųjų pipirų. Jei jūs nemėgstate tokių aštrių patiekalų, pipirų kiekį galima sumažinti.
Ingredientai:
(3 porcijos)
- grietinėlė 70 g
- sviestas 10 g
- malti juodieji pipirai 2 valgomieji šaukštai
- vanduo 3 valgomieji šaukštai
- petražolės šviežios pagal skonį
- kalendra šviežia pagal skonį
- česnakas 5 skiltelės
- druska 2 žiupsneliai
- viščiukas 1 vnt
Paruošimas:
Viščiuką plauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Perpjauname išilgai per krūtinėlę.
![](https://sketis.lt/wp-content/uploads/2023/01/3-1.jpeg)
Uždengiame maistine plėvele ir gerai išmušame.
Ant keptuvės ištirpiname sviestą.
![](https://sketis.lt/wp-content/uploads/2023/01/8-1.jpeg)
![](https://sketis.lt/wp-content/uploads/2023/01/9-1.jpeg)
Dedame viščiuką į keptuvę, apkepame prispaudę 10 min. Apverčiame viščiuką į kitą pusę ir kepame dar 10 min. Paskui vėl apverčiame ir kepame iš kiekvienos pusės dar po 5 min.
![](https://sketis.lt/wp-content/uploads/2023/01/4-3.jpeg)
Dabar gaminame padažą. Tam giliame inde sumaišome česnaką, kalendrą, petražoles, druską ir pipirus. Pertriname visus ingredientus. Dedame grietinėlę su vandeniu ir permaišome.
![](https://sketis.lt/wp-content/uploads/2023/01/10-1.jpeg)
Užpilame viščiuką padažu, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname 10 min.
![](https://sketis.lt/wp-content/uploads/2023/01/7-1.jpeg)
Patikriname viščiuko gatavumą: jei išsiskiria rausvos sultys, gaminame dar 5-10 min. Gero apetito.