Viščiukas čkmeruli – gruziniškos virtuvės žvaigždė. Viščiuko mėsa gaunasi labai sultinga ir švelni, o kvapnus grietinėlės padažas suteikia mėsai ypatingo skonio

2524
Patinka? Duok Like!

Viščiukas čkmeruli – tradicinis gruziniškas patiekalas, o Gruzija garsėja savo puikiais mėsiškų patiekalų receptais.

Viščiuko mėsa gaunasi labai sultinga ir švelni, o kvapnus grietinėlės padažas suteikia mėsai ypatingo skonio.

Pagal  receptą į padažą dedama pakankamai daug juodųjų pipirų. Jei jūs nemėgstate tokių aštrių patiekalų, pipirų kiekį galima sumažinti.

Ingredientai:

(3 porcijos)

  • grietinėlė 70 g
  • sviestas 10 g
  • malti juodieji pipirai 2 valgomieji šaukštai
  • vanduo 3 valgomieji šaukštai
  • petražolės šviežios pagal skonį
  • kalendra šviežia pagal skonį
  • česnakas 5 skiltelės
  • druska 2 žiupsneliai
  • viščiukas 1 vnt

Paruošimas:

Viščiuką plauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Perpjauname išilgai per krūtinėlę.

Uždengiame maistine plėvele ir gerai išmušame.

Ant keptuvės ištirpiname sviestą.

Dedame viščiuką į keptuvę, apkepame prispaudę 10 min. Apverčiame viščiuką į kitą pusę ir kepame dar 10 min. Paskui vėl apverčiame ir kepame iš kiekvienos pusės dar po 5 min.

Dabar gaminame padažą. Tam giliame inde sumaišome česnaką, kalendrą,  petražoles, druską ir pipirus. Pertriname visus ingredientus. Dedame grietinėlę su vandeniu ir permaišome.

Užpilame viščiuką padažu, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname 10 min.

 

Patikriname viščiuko gatavumą: jei išsiskiria rausvos sultys, gaminame dar 5-10 min.   Gero apetito.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353