Uzbekiškas plovas. Mano mėgstamiausias paruošimo būdas

1164
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • aviena – 1 kg
  • ryžiai – 1 kg
  • morkos – 1 kg
  • svogūnai – 4 vnt
  • saulėgrąžų aliejus – 300 ml
  • česnakai – 2 vnt
  • raudonieji pipirai – 2 vnt
  • kuminas – 1 valgomasis šaukštas
  • raugerškis – 1 valgomasis šaukštas
  • kalendra – 1 arbatinis šaukštelis
  • druska – pagal skonį

Paruošimas:

1. Kruopščiai nuplaukite ryžius keletą kartų, kad paskutinis vanduo po plovimo būtų
skaidrus.

2. Nuo česnako galvučių nuimkite viršutinį lukštą, bet neišskirstykite jų į skilteles.

3. Nulupkite 3 svogūnus ir supjaustykite pusžiedžiais. Paskui nulupkite morkas ir
supjaustykite jas plonais šiaudeliais.

4. Ketaus kazane įkaitinkite aliejų. Meskite į aliejų 1 svogūną, nenulupę jo. Išimkite
tik tada, kai jis pajuoduos.

5. Į kazaną dėkite smulkintus svogūnus ir apkepkite juos, kol pagels (10 min).

6. Avieną nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Dėkite juos prie
svogūnų ir kepkite, kol susidarys gelsva plutelė.

7. Dėkite morkas ir apkepkite jas su mėsa ir svogūnais nemaišydami 3 min. Paskui
permaišykite ingredientus ir ruoškite dar 10 min. Įpilkite į kazaną verdantį vandenį. Jis
turi apsemti kazano turinį 1 cm.

8. Dėkite aštriuosius raudonuosius pipirus ir troškinkite apie valandą.

9. Permaišykite maltą kuminą su kalendra ir raugerškiu ir dėkite prieskonius į mėsą.
Pasūdykite, sumažinkite ugnį ir gaminkite, kol morkos taps minkštos (10-15 min).

10. Vėl perplaukite ryžius ir dėkite juos ant mėsos, išlyginkite. Padidinkite ugnį ir
užpilkite ryžius su mėsa verdančiu vandeniu. Vanduo turi būti 3 cm aukščiau už turinį.

11. Kai ryžiai pilnai sugers vandenį, įspauskite į juos česnako galvutes. Paskui plove
būtina padaryti kelis dūrius plonu mediniu iešmeliu.

12. Uždenkite plovą dangčiu, nustatykite minimalią ugnį ir troškinkite dar pusę
valandos, kol ryžiai bus gatavi.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353