Tai neįtikėtinai skanu! Obuoliai želėje: kodėl aš anksčiau to negaminau? Dabar tai mano mėgstamiausias receptas!

1388
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

* Obuoliai – 2 kg
* Cukrus – 1 kg
* Pektinas – 20 g
* Citrinų rūgštis – 3/4 a.š.
* Cinamonas – 1 lazdelė arba 1 a.š.

Paruošimas:

Nuplaunu obuolius ir supjaustau vidutinio dydžio obuolius į 4 dalis, pašalindama sėklalizdžius. Jei obuoliai stambesni, pjaustau juos į 6 dalis. Smulkiai nepjaustau. Supjaustytus obuolius pasveriu. Man išėjo 2 kg obuolių, kuriuos dedu į puodą virimui.

Paimu 1 kg cukraus ir atidedu 4 šaukštus į šalį.

Likusią cukraus dalį užberiu ant obuolių, remdamasi proporcija – 500 g cukraus vienam kilogramui obuolių. Kadangi turiu 2 kg obuolių, imu 1 kg cukraus.

Palieku obuolius su cukrumi pastovėti ant stalo maždaug 2 valandas. Per tą laiką 1–2 kartus išmaišau, kad obuoliai šiek tiek išskirtų sulčių, o cukrus pradėtų tirpti.

Praėjo 2 valandos. Prie atidėto cukraus dedu 20 gramų obuolių pektino. Mano pakuotėse yra po 10 gramų, todėl išberiu 2 pakuotes ant 2 kg obuolių. Išmaišau cukrų su pektinu.

Obuoliai jau pradėjo išskirti sultis, o cukrus tirpsta. Dedame cukrų su pektinu.

Pridedu nevisą arbatinį šaukštelį citrinų rūgšties, kad obuoliai verdant nesuirtų ir išlaikytų formą. Vietoje citrinų rūgšties galima pridėti šaukštą citrinų sulčių

Puodą dedu ant silpnos ugnies ir pradžioje obuolių nemaišau, tik atsargiai kilsteliu šaukštu nuo dugno, kad obuoliai ir cukrus nepridegtų.

Kai obuoliai pradeda kaisti ir išskiria daugiau sulčių, pradedu juos švelniai maišyti.

Kai cukrus visiškai ištirpsta, dedu cinamono lazdelę. Galite naudoti ir maltą cinamoną pagal skonį – aš įdedu maždaug 1 arbatinį šaukštelį.

Po užvirimo obuolius ant vidutinės ugnies verdame lygiai 3 minutes, kartais pamaišydami. Pervirti nerekomenduojama, nes ilgai verdant pektinas praranda savo savybes ir uogienė nebus tiršta. Praėjo 3 minutės, išimu cinamono lazdelę, išmaišau obuolius ir išjungiu ugnį.

Obuolius dedu į švarius, sterilizuotus stiklainius. Atsargiai tankinu, kad neliktų oro tarpų, ir užpilu sirupu, kad obuoliai būtų visiškai padengti.

Užsuku dangteliais. Apverčiu stiklainius ant dangtelių maždaug 5 minutėms, daugiau nereikia. Ir palieku atvėsti.

Dabar uogienė atrodo skysta, bet atvėsusi ji sutirštės.

Obuolių uogienė gaunasi labai skani, sodraus skonio ir aromato. Pagal skonį obuoliai primena orkaitėje keptus obuolius, tik švelniame obuolių želė.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353