Sviestinė užtepėlė

372
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– sviestas 200 g
– krapai 80 g
– petražolės 80 g
– paprika 1 vnt
– prancūziškos grūdėtos garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai
– druska 1/3 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai 1 žiupsnis
– paprika 1 žiupsnis
– česnakas 1-2 skiltelės
– svogūnų laiškai pagal skonį

– Paruoškite visus būtinus ingredientus. Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis spėtų suminkštėti.

– Paprikos sėklas išimkite, išpjaukite kotelį, susmulkinkite kuo mažesniais kubeliais. Patariu naudoti kelių spalvų paprikas, taip sviestas gausis dar gražesnis ir apetitiškesnis. Pas mane pusė raudonos ir pusė geltonos paprikos.

– Petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.

– Į minkštą sviestą dėkite smulkintus žalumynus ir pjaustytą papriką. Išspauskite vieną ar kelias česnako skilteles, pasūdykite ir berkite prieskonius.

– Gerai permaišykite, kad gautųsi vienalytė masė.

– Gatavą užtepėlę galima sudėti į indelį, o galima susukti į maistinę plėvelę, suteikiant dešrelės formą. Dėkite sviestą į šaldytuvą mažiausiai valandai.

Sviestinė užtepėlė paruošta. Galima tepti ant duonos. Bet dar skanesnė ji bus sekančią dieną, kai persismelks visais aromatais.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353