Stiklinė kefyro ir vienas kiaušinis – pusryčiai per kelias minutes

3053
Patinka? Duok Like!

Ingredientai

– kefyras 300 g
– druska 1 žiupsnis
– cukrus 1 arbatinis šaukštelis
– kiaušinis 1 vnt
– miltai 370 g
– kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
– vidutinio riebumo varškė 120 g
– kietasis sūris 80 g
– žalumynai pagal skonį
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

1. Kefyrą pašildykite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonioje, jis turi būti šiltas. Kefyrą
sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, druska ir kepimo milteliais.

Permaišykite masę, kol taps vienalytė, paskui dalimis suberkite per sietą išsijotus miltus.

Rankomis užmaišykite tirštą ir minkštą tešlą. Uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 15 min.

2. Per tą laiką paruoškite įdarą. Kietąjį sūrį sutarkuokite, sumaišykite su varške, dėkite smulkintus žalumynus. Mišinį pabarstykite druska ir maltais pipirais, kruopščiai permaišykite.

3. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į apvalų lakštą. Ant tešlos apskritimo peiliu nupieškite vienodus trikampius. Ant kiekvieno dėkite įdarą.

4. Įdarą uždenkite antru tešlos lakštu, prispausdami šonuose. Supjaustykite gaminį atskirais trikampiais.

5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite gaminius. Apkepkite juos ant vidutinės ugnies po dangčiu iš abiejų pusių. Jie turi gerai pakilti ir parusti.

6. Sugerkite aliejaus sluoksnį servetėle, patiekite gaminius.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353