Sausainiai „Chrizantema“ ir jų paruošimo instrukcija

2111
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– 200 g sviesto
– 2 kiaušiniai
– 1 stiklinė cukraus
– 2 valgomieji šaukštai majonezo
– 600 g miltų
– 1 g vanilino
– 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
– žiupsnelis druskos

Ir štai dalinuosi su jumis:

1. Kiaušinius suplakti su cukrumi patogiame inde, o garų vonioje ištirpinti sviestą.

2. Sviestą dėti į kiaušinius, taip pat ir majonezą (maždaug 1/6 tūrio).

3. Miltus išsijoti ir pusę jų įmaišyti į gautą mišinį, dėti ten vaniliną, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.

4. Permaišyti, paskui suberti miltų likučius.

5. Užmaišyti vienalytės konsistencijos tešlą ir suspausti ją į gumulą. Ji turi būti elastinga, nelipti prie rankų ir tuo pačiu gerai lipdytis.

6. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą pusei valandos.

7. Surinkti mėsmalę, pasukti, kad iš sietelio išeitų 1,5-2 cm tešlos, sugauti ją ranka ir laikant sukti toliau, kol rankoje gausis „chrizantema“ su maždaug 7 cm ilgio žiedlapiais.

8. Nupjauti prie pat sietelio, kad sekančios porcijos galiukai nesuliptų, o nupjautą kraštą užspausti pirštais, kad konstrukcija neišsiardytų.

9. Dabar priešingą,laisvą kraštą reikia dėti į skardą su kepimo popieriumi, suteikus sausainukams vaizdą, maksimaliai panašų į gėlę. Leisti gaminiams truputį pastovėti kambario temperatūroje, gėlytės truputį išsileis ir įgaus natūralesnę išvaizdą.

10. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pusę valandos.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353