Saldūs ir traškūs „Prahos“ agurkėliai

591
Patinka? Duok Like!

Ingredientai 1 l:

  • nedideli agurkai ~ 12 vnt
  • plonas citrinos griežinėlis

Marinatui:

  • citrinos rūgštis – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • 75 g cukraus
  • 0,5 l vandens
  • 20 g stambios druskos
  • Į stiklainio dugną:
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 krapo skėtukas
  • 2 juodojo serbento lapai
  • 2 lauro lapai
  • 1 cm krieno šaknies arba lapas
  • 3 vnt kvapiųjų pipirų
  • pagal pageidavimą estragonas ir vyšnios lapas

Paruošimas:

Iš anksto užmerkiame agurkus šaltame vandenyje 3 val.

į sterilizuoto stiklainio dugną dedame visus lapelius ir prieskonius.

Dedame agurkus ir citrinos griežinėlį į stiklainį, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 20 min.

Nupilame vandenį, jis mums nebereikalingas.

Ruošiame marinatą: beriame į vandenį druską, cukrų bei citrinos rūgštį ir nuo užvirimo viriname 1 min.

Užpilame agurkus verdančiu marinatu ir užsukame sterilizuotu dangteliu, apverčiame ir apklojame, kol pilnai atauš.

Laikome vėsioje vietoje.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!