Pyragas „Zebra“ iš moliūgo, varškės ir obuolių

297
Patinka? Duok Like!

Pyragas iš trapios tešlos su įdaru iš varškės kremo ir moliūgų bei obuolių tyrės – tai gardi fantazija tema „Zebra“ pyragas. Sudėkite du skirtingus įdarus į trapios tešlos pagrindą, juos kaitaliodami, ir gausite ryškiai oranžinį, dryžuotą, linksmą, šventinį pyragą.

Ingredientai (6 porcijoms)

Tešlai:

* Miltai – 180 g (1 stiklinė su kaupu, 250 ml)
* Sviestas, suminkštintas – 50 g
* Kiaušinis – 1 vnt.
* Cukrus – 2 v.š.
* Grietinė (20 %) – 1 v.š.
* Kepimo milteliai – 1 a.š.

Varškės sluoksniui:

* Varškė – 400 g
* Kiaušinis – 1 vnt.
* Grietinė – 1 v.š.
* Cukrus – 30 g
* Bulvių krakmolas – 1 v.š.

Moliūgų sluoksniui:

* Moliūgas – 280 g
* Obuolys – 1 vnt.
* Cukrus – 30 g
* Krakmolas – 1 v.š.
* Cinamonas – 1/3 a.š.

Pasiruoškite visus ingredientus trapiam pyragui. Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų.

Moliūgą nulupkite nuo kietos žievės, supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite 100 ml vandens. Užvirinkite ir virkite, kol moliūgas suminkštės, apie 10–15 minučių. Po to nupilkite vandenį ir atvėsinkite moliūgą.

Tešlai sujunkite kiaušinį su cukrumi, maišykite šluotele, kol cukrus ištirps.

Į dubenį įdėkite grietinės, kepimo miltelių ir suminkštinto sviesto. Maišykite šluotele.

Palaipsniui įsijokite miltus ir minkykite tešlą. Iš pradžių maišykite šluotele, o vėliau minkykite ranka tiesiog dubenyje.

Sukaupkite tešlą į rutulį. Rutulys bus minkštas, nelipnus, puikiai laikantis formą. Padėkite dubenį su tešla į šaldytuvą 30 minučių.

Obuolį nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Moliūgų įdarui sujunkite atvėsusį moliūgą, supjaustytą obuolį, bulvių krakmolą, cukrų ir cinamoną.

Trintuvu sutrinkite visus ingredientus į vientisą tyrę.

Varškės įdarui sujunkite varškę, grietinę, cukrų, krakmolą ir kiaušinį. Taip pat sutrinkite trintuvu.

Varškės masė turi būti puri, be gumulėlių. Įdaras paruoštas.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir išklokite ja atsegamą formą. Pirštais paskirstykite tešlą per visą dugną ir suformuokite 3-4 cm aukščio kraštelius. Kadangi tešloje yra sviesto, formos nereikia tepti riebalais.

Pakaitomis dėkite į formą po 1 valgomąjį šaukštą moliūgų ir varškės įdaro. Kad tolygiai paskirstytumėte įdarą, švelniai pabelskite forma į stalą.

Šiek tiek nuleiskite kraštelius, atsižvelgdami į įdaro aukštį.

Pyragą įdėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių.

Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje, tada perkelkite ant grotelių, kol visiškai atvės.

Trapis moliūgų ir varškės pyragas paruoštas. Papuoškite šviežia mėta, užplikykite arbatos ir kvieskite visus prie stalo!

Iš išorės visas pyragas atrodo gražus ir ryškus, tačiau, kai jį supjaustysite, prasidės tikras stebuklas! Įvairiaspalviai įdaro sluoksniai padaro pyragą panašų į ryškią zebrą.

Drėgnas moliūgų ir obuolių sluoksnis kaitaliojasi su švelniu varškės sluoksniu. Trapios tešlos pagrindas puikiai išlaiko įdarą, tačiau lieka purus, pakankamai saldus, o krašteliai – šiek tiek traškūs.

Moliūgų pyragui puikiai tinka arbata su mėta, šiltas pienas ar imbierinė arbata. Tai tikra skonio šventė!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353