Pyragas su grybais

64
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– miltai 300 g
– sviestas 100 g
– druska 1/3 arbatinio šaukštelio
– kepimo milteliai 1/3 arbatinio šaukštelio
– grietinė 150 g
– svogūnai 2 vnt
– pievagrybiai 500 g
– kiaušiniai 3 vnt
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– druska 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– kietasis sūris 150 g
– grietinė 150 g

Paruošimas:

1. Iš pradžių paruoškite pyrago tešlą. Miltus persijokite per sietą, berkite kepimo miltelius ir druską. Sviestą iš anksto pašaldykite šaldymo kameroje, kad jis būtų kietas. Šaltą sviestą stambiai sutarkuokite, pastoviai įkišdami jį į miltus, kad sviestas neliptų prie trintuvės. Mišinį permaišykite.

Dėkite reikiamą bet kokio riebumo grietinės kiekį. Rankomis užmaišykite tirštą minkštą tešlą. Dėkite ją į plastikinį maišelį, įdėkite į šaldytuvą 30-60 min.

2. Per tą laiką paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite kubeliais, apkepkite jį aliejuje, kol taps minkštas ir pusiau skaidrus. Grybus supjaustykite vidutiniais gabalėliais, dėkite į svogūnus. Kepkite pievagrybius su svogūnais, kol pilnai išgaruos skystis, pasūdykite, periodiškai pamaišykite.

3. Grybus po kepimo pilnai ataušinkite, muškite į juos kiaušinius, dėkite grietinę ir tarkuotą sūrį. Dalį sūrio palikite pabarstymui. Visus ingredientus permaišykite tarpusavyje.

4. Paruoškite gilią stačiakampę formą, sutepkite ją sviestu. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, dėkite į formą, formuokite bortelius.

5. Į tešlos krepšelį pilkite visą įdarą, tolygiai jį paskirstydami. Ant įdaro dėkite likusį tarkuotą sūrį. Truputį prispauskite sūrį prie įdaro, kad jis nepridegtų.

6. Formą pašaukite į iš anksto įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 min .

Iškepusį pyragą ataušinkite, supjaustykite gabalėliais. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353