Man atrodo, kad vakarienei nėra gardesnio ir paprastesnio patiekalo kaip užpiltinis nesaldus pyragas. Tokiam atvejui mano šaldytuve visada galima rasti stiklinę kefyro. Kefyrinės tešlos nereikia maišyti arba laukti, kolji pakils. Todėl receptas priskiriamas „greitųjų patiekalų“ kategorijai.

Tokio kepinio įdaras gali būti bet koks: rauginti arba švieži kopūstai, virtos bulvės, cukinija, faršas. Bet su minkštos vištienos gabaliukais kefyrinė tešla dera itin puikiai.

Sudedamosios dalys:

  • 250 ml kefyro,
  • 180 g kvietinių miltų,
  • 1 žiub. sodos,
  • druskos pagal skonį,
  • juodieji pipirai (malti) pagal skonį,
  • 1 kiaušinis,
  • 350 g vištienos filė,
  • 2 vnt. svogūno galvučių,
  • 20 g žalumynų,
  • 40 ml saulėgrąžų aliejus,
  • 10 g sviesto.

Gaminimas

  • Į kefyrą įdėkite sodą, po 5 min. įmuškite kiaušinį, įdėkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.

  • Vištienos filė išvirkite, tada apkepkite saulėgrąžų aliejuje kartu su pusžiedžiais supjaustytu svogūnu.

  • Gilią kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Ant dugno išpilkite pusę tešlos, tada išdėliokite vištieną su svogūnais, užbarstykite smulkiai supjaustytus žalumynus ir išpilkite likusią tešlą ant viršaus.

  • Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, kepkite pyragą 40 min.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353