Pomidorai drebučiuose. Ypač gražiai atrodo stiklainyje, o paskui ir ant stalo raudoni, geltoni ir juodi vyšniniai pomidorai

2241
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– svogūnai – 500 g
– nedideli pomidorai – 2 kg
– krapų žiedynai – 2 vnt
– petražolės – 2 šakelės
– česnakas – 4-5 skiltelės
– kvapiųjų pipirų žirneliai – 3 vnt
– juodųjų pipirų žirneliai – 3 vnt
– lauro lapai – 1-2 vnt

Užpilui:

– geriamasis vanduo – 1,5 l
– želatinos granulės – 2 valgomieji šaukštai (25 g)
– cukrus – 100 g
– druska – 2 valgomieji šaukštai

Paruošimo receptas žingsnis po žingsnio:

1. Paruoškite ingredientus pomidorams drebučiuose. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Pomidorus nuplaukite ir subadykite dantų krapštuku iš visų pusių.

Krapus ir petražoles nuplaukite, nusausinkite. Česnaką nulupkite ir sukapokite.

2. Stiklainius pomidorams sterilizuokite ir leiskite gerai išdžiūti. Paskirstykite juose kvapiuosius ir juoduosius pipirus bei lauro lapus.

Paskui sluoksniais dėkite pomidorus, svogūno žiedus, krapų žiedynus ir petražolės lapelius.

3. Paruoškite pomidorų užpilą. Želatiną berkite į dubenį, užpilkite 250 ml šalto vandens,
permaišykite ir palikite 10 minučių kambario temperatūroje.

4. Į likusį vandenį pilkite druską ir cukrų. Užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies. Išbrinkusį želatiną dėkite į karštą vandenį ir pamaišydami vėl įkaitinkite. Neužvirinkite.

5. Gautu sūrymu užpilkite pomidorų stiklainius. Uždenkite sterilizuotais dangteliais, dėkite stiklainius į didelį puodą su šiltu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite, sterilizuokite 10 min.

6. Stiklainius su pomidorais karštoje želatinoje užsukite dangteliais. Apverskite ant rankšluosčio, perlenkto pusiau, ir leiskite pilnai ataušti. Dėkite į šaldytuvą.

Naudingas patarimas:

Užpilo pomidorams ruošimo procese atminkite, kad kaitinti želatinos iki užvirimo kategoriškai negalima, kitaip ji neteks visų savo savybių ir rezultatas bus visiškai kitoks.

Ir dar Pagal šį receptą galima gaminti skirtingų dydžių ir veislių pomidorus drebučiuose.

Ypač gražiai atrodo stiklainyje, o paskui ir ant stalo raudoni, geltoni ir juodi vyšniniai pomidorai.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353