Obuolių pyragas „3 stiklinės“ : tiesiog tarkuojame obuolius ir sumaišome sausus ingredientus (susidoros kiekvienas)

40464
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– manų kruopos – 1 stiklinė (160 g)
– miltai – 1 stiklinė (130 g)
– cukrus – 1 stiklinė (180 g)
– kepimo milteliai – 1,5 arbatinio šaukštelio
– obuoliai – 4-5 vnt
– pienas – 1 stiklinė (200 ml)
– sviestas – 30 g
– citrinos sultys – 2-3 valgomieji šaukštai
– cukraus pudra – dekorui

Paruošimo būdas:

Mums prireiks 4 didelių ar 5 vidutinių obuolių. Juos stambiai sutarkuojame. Galima net nelupti. Tarkuotus obuolius palaistome citrinos sultimis, kurios neleis obuoliams smarkiai patamsėti. Permaišome ir dalijame obuolius į 3 maždaug lygias dalis. Kol kas atidedame juos į šalį.

Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: manus, miltus, cukrų ir 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

Tai ir yra pagrindiniai ingredientai, kurių imame po stiklinę. Mano stiklinė 200 g. Visą sausą mišinį dabar dalijame į 4 lygias dalis, kad gautųsi 4 vienodi papločiai. Aš naudoju svarstykles, gaunasi kažkur 120-125 g.

Imame 20 cm formą. Mano forma išardoma, todėl dugną užtiesiu popieriumi ir fiksuoju jį šonine dalimi, o formos šonus sutepu sviestu ir tik tada užtiesiu popieriumi, iškirptu pagal dydį.

Jei jūsų forma neišardoma, tai popierių ant formos dugno būtina priklijuoti ant sviesto.

Na o dabar beriame viską į formą paeiliui, kad mums gautųsi tolygus pyragas. Darome 4 sluoksnius sauso mišinio ir 3 sluoksnius obuolių. Paskutinis sluoksnis turi būti birus mišinys.

Dabar stiklinę pieno perpilame į didelį indą, įkaitiname ir dedame gabalėlį sviesto.

Permaišome ir užpilame pyragą karštu pienu. Pabadome šakute, kad pienas pilnai persisunktų per pyragą.

Pašauname kepti į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę maždaug valandai. Paskui išimame pyragą iš orkaitės ir leidžiame pilnai ataušti tiesiog formoje.

Dabar nuimame formos šonus, popierių, viršuje dedame lėkštę, apverčiame pyragą dugnu į viršų. Paskui vėl dedame iš viršaus tą lėkštę, kurioje patieksime pyragą ir vėl apverčiame. Nebijokite, kad pyragas išsiskleis į šonus, jis puikiai laiko formą ir jam nieko nenutiks.

Viršų pabarstome cukraus pudra ir mėgaujamės švelniu stulbinančiai aromatingo obuolių pyrago skoniu.

Pagal skonį jis kaip tortas ar kažkoks švelnus kreminis desertas.

Sultingas, drėgnas, labai skanus!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353