Noriu pasidalinti su jumis puikiu receptu. Saldūs varškės suktinukai.Jūs netgi neįsivaizduojate, kokie puikūs suktinukai gausis!

3050
Patinka? Duok Like!

Jų galima pasigaminti bet kokiu metų laiku ir mėgautis jų nepaprastu skoniu.

Tešla:

  1. Maždaug 350 gr. miltų;  
  2. Maždaug 3-4 gr. mielių (sausų) ;
  3. 100 gr. pieno;
  4. 45-50 gr. cukraus;
  5. Margarinas (maždaug 45 – 50 gr. Galima pakeisti sviestu);
  6. Grietinė  (60-80 gr.);
  7. Žiupsnelis druskos.

Ar matote, kiek nedaug tereikia smaližių laimei?

Įdaras:

  1. Pusė kilogramo varškės;
  2. Cukraus  (maždaug 100 gr., bet galima ir daugiau);
  3. Vienas kiaušinis.  

Ko trūksta? O, taip!

Pabaigai reikės užpilti grietine su cukrum.

Jeigu turite visus ingredientus, galima pradėti gaminti

 1 žingsnis. Pirmiausia reikia pašildyti pieną. Po to perpilti jį  į tinkamą stiklainį. Padaryta? Po to dedame mieles ir 0,5 arbat. š. cukraus. Išmaišome. Po to įberiame 3 arbat. š. miltų ir iš viso to turime gauti vientisą masę. Paliekame 30 min pastovėti šiltai, kad gautųsi „putų kepurė“.

 2 žingsnis. Imame indą. Persijojame miltus, pridedame druskos ir cukraus ir intensyviai maišome. Po to reikės pridėti grietinės ir margarino. Padaryta? Dabar supilkime raugą. Ach, nekantraujate pamatyti ir paragauti!

Po to reikia užminkyti tešlą (būkite atidūs, kad tešla nebūtų nei per kieta, nei per minkšta).

 3 žingsnis. Laikas eina, reikia uždengti tešlą ir palikti maždaug 15 – 20 minučių.

 4 žingsnis. Užminkykite tešlą (taip, kad ji būtų vientisa). Apdenkite ir palikite ją pastovėti šiltai.

Dabar jau galima tešlą kočioti.

 5 žingsnis. Atėjo laikas įdarui!

Išmaišome kiaušinį, varškę ir cukrų iki vientisos masės. Jei mišinys gavosi skystokas, galima pridėti truputį miltų.

Paliekame keletui minučių, ruošiame tešlą.

6 žingsnis. Artėjame į pabaigą truputuką kantrybės. Iškočiojame tešlą. Po to išdėliokite ant tešlos paruoštą skanutėlį įdarą ir suvyniokite. Turi gautis panašu į vyniotinį.

Padarėte? Šaunuoliai!

Dabar supjaustykite gabaliukais (kiek norite).

7 žingsnis. Ar žinote, ką daryti toliau? Imate didelę skardą, išklojate kepimo popierium ir išdėliojate suktinukus. Padaryta? Palikite maždaug pusei valandos.

 8 žingsnis. Žinome, kad jau pavargote, bet suktinukai turi keliauti į orkaitę

­(1800С temperatūros).  

9 žingsnis. Prieš išimdami kepinius iš orkaitės, sumaišykite grietinę su cukrumi. Iškepusius suktinukus patepkite grietinės ir cukraus mišiniu, apdenkite ir palikite keletui minučių (kol atvės).

Viskas! Paruošta! Lengvai ir skaniai!


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!