Naminė nevirta adžika. Geriausias adžikos receptas žiemai iš pomidorų

244
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • pomidorai 400 g
  • obuolys 1 vnt
  • česnakas 3-4 skiltelės
  • žalumynai 1 ryšulėlis
  • druska pagal skonį
  • chmeli-suneli 1 arbatinis šaukštelis
  • kalendra 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas bazilikas 1 arbatinis šaukštelis
  • malti juodieji pipirai 0,5 arbatinio šaukštelio
  • čili pipirai 1 žiupsnis

Paruošimas:

Susmulkinkite žalumynus. Geriausia naudoti petražoles, krapus ir kalendrą. Negailėkite
žalumynų, paimkite didesnį ryšulėlį.

Stambiai sutarkuokite saldžiarūgštį obuolį. Jį galima nulupti iš anksto, kadangi žievė
mums nereikalinga.

Sumaišykite žalumynus ir obuolį, išspauskite česnaką. Mėsmale sumalkite pomidorus ir
taip pat dėkite į dubenį.

Berkite prieskonius ir druską, gerai permaišykite. Paragaukite. Galite dėti dar pipirų
aštrumui ar kitų mėgstamų prieskonių.

Padažas gaunasi tirštas, saikingai aštrus, su visa prieskonių puokšte. Jis puikiai tiks bet
kokiam mėsos patiekalui, ar tai būtų kepta mėsa, ar kotletai. Patikėkite, kartą paragavę,
daugiau nenorėsite naudoti įprasto pomidorų padažo.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!