Mėgstamiausias mūsų šeimos pyragas

1461
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • pienas – 90 ml
  • mielės – 1 arbatinis šaukštelis
  • kvietiniai miltai – 300 g
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus – 2 valgomieji šaukštai
  • kiaušinis – 1 vnt
  • grietinėlė – 100 ml
  • džiovintos spanguolės – 50 g
  • juodasis šokoladas – 30 g
  • saulėgrąžų aliejus – pagal skonį
  • sviestas – 30 g

Paruošimas:

80 ml pieno truputį pašildykite ir dėkite į jį sausas mieles. Permaišykite, uždenkite servetėle ir palikite 5 min. Mielės turi aktyvuotis.

Paskui berkite į pieną cukrų, druską ir permaišykite. Suberkite išsijotus miltus, dėkite grietinėlę ir kiaušinį.

Užmaišykite minkštą elastingą tešlą. Galima naudoti mikserį.

Susukite tešlą į kamuolį, padėkite į aliejumi suteptą dubenį ir uždenkite. Palikite ilsėtis apie valandą.

Paskui padalinkite ją į 5 dalis, sutepkite aliejumi, uždenkite plėvele ir leiskite pastovėti dar 20 min.

Dabar kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į lakštą.

Vieną jo pusę supjaustykite plonomis juostelėmis, o ant antros dėkite įdarą (šokoladą arba spanguoles).

Kiekvieną tešlos gabalėlį susukite taip, kad gautųsi bandelė, o tešlos juostelės būtų viršuje.

Dėkite bandeles į sviestu suteptą apvalią formą, kaitaliodami uogų ir šokoladines ratu. Palikite pyragą ilsėtis dar 40 min po plėvele.

Sutepkite tešlą likusiu pienu ir pašaukite pyragą kepti 20 minučių 170 laipsnių temperatūroje.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353