Liulia kebabas namų sąlygomis orkaitėje

704
Patinka? Duok Like!

Liulia kebabą orkaitėje ant iešmelių galima gaminti iš jautienos, avienos, kiaulienos, maišyto faršo, vištienos. Tačiau vištienos – vienas mano mėgstamiausių, dažniausiai gaminu būtent jį. Ir rekomenduoju būtent šį receptą.

Liulia kebabas namų sąlygomis? Tai netgi paprasčiau nei kepsninėje. Didelis pliusas – iš minimalaus ingredientų kiekio jūs gausite puikų sotų ir sultingą patiekalą.

Ingredientai:

vištienos šlaunelės – 500 g
lašiniai – 100 g
svogūnas – 170 g
kalendra – 10 g šviežios
malta kalendra – 1 arbatinis šaukštelis
druska – pagal skonį
juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

Svogūną nulupti ir supjaustyti į 4-6 dalis, kurias paskui sumalti.

Kalendrą tiesiog nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Supjaustyti vištieną ir lašinius pagal mėsmalės dydį. Tiesa, lašiniai gali būti ir švieži, ir sūdyti. Antru atveju paprasčiausiai būkite atsargesni dėdami druską į faršą.

Vištienos šlaunelių mėsą sumalti, o paskui gautą faršą permalti dar kartą. Tą pačią mėsą mes permalsime du kartus, kad faršas pasidarytų smulkesnis ir švelnesnis.

Taip pat į tą patį dubenį sumalti svogūną ir kalendrą.

Faršą pasūdyti, berti pipirų, kalendros ir gerai išmaišyti. Po to truputį atmušti, susemiant jį ir jėga bloškiant į dubens dugną. Jis taps klampus ir vienalytis. Ruošiant kepsninėje reikia mušti gana ilgai. O kadangi mes liulia kebabą kepsime ant iešmelių orkaitėje, tai maždaug 7-10 kartų pilnai pakaks.

Pats laikas įjungti orkaitę 180 laipsnių, tegu kaista.

Formą užtiesti kepimo popieriumi. Iešmelius galima neilgam užmerkti šaltame vandenyje, kad jie ne taip degtų. Bet tai nebūtina.

Drėgnomis rankomis aplink iešmelį suformuoti tam tikrą kotletą – pailgą ir nestorą. Galima iš pradžių formuoti, dėti į formą ir įsmeigti į vidurį iešmelį. Kiekvieną dėti iškart į kepimo formą. Man iš šio faršo kiekio gaunasi 5 vnt.

Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.

Vištienos liulia kebabą kepti apie 30 min. Kepimo laikas priklauso tiek nuo jūsų orkaitės ypatybių, tiek nuo mėsos storio ant iešmelių. Nereikia laukti labai apskrudusių plutelių, juk, mano manymu, daug svarbesnis sultingumas. Jei jūsų orkaitėje yra grilio funkcija, tai plutelę galima padaryti beveik per porą minučių.

Viskas, liulia kebabas ant iešmelių orkaitėje namų sąlygomis paruoštas! Galima patiekti su ryžiais, lavašu.

Prie patiekalo puikiai tinka adžika, marinuoti svogūnai ar bet kokios marinuotos daržovės, o ir šviežios irgi gerai. Gero jums visiems apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353