Kepu bananus ir gaminu švelnų, minkštą ir sultingą desertą, dėl kurio eina iš proto visa mano šeima (skanu skanu)

853
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • bananai – 2 vnt
  • cukrus – 20 g
  • sviestas – 20 g
  • kiaušinis – 1 vnt
  • cukrus – 40 g
  • vanilinas – 1 arbatinis šaukštelis
  • pienas (šiltas) – 100 ml
  • aliejus – 50 ml
  • miltai – 170 g
  • kepimo milteliai – 8 g

Paruošimo būdas:

1. Maišome ingredientus dubenyje:

  • kiaušinį
  • cukrų
  • vaniliną

Permaišome iki putų, paskui dedame:

  • aliejų

Permaišome.

  • Pieną (šiltą)

Permaišome.

2. Beriame kepimo miltelius, miltus ir kruopščiai permaišome.

3. Į įkaitintą keptuvę beriame cukrų, pastoviai pamaišydami iki skystos būsenos. Paskui dedame sviestą.

4. Kai sviestas ištirpo, dedame nuluptus bananus ir pilame tešlą į keptuvę, o paskui tolygiai ją paskirstome.

Uždengiame dangčiu ir gaminame ant lėtos ugnies 15 min.

5. Apverčiame pyragą ir gaminame dar 5 minutes po dangčiu.

Tešla labai minkšta, todėl paprasčiausia apversti taip: uždengti keptuvę lėkšte, apversti keptuvę, paskui iš lėkštės vėl įdėti į keptuvę.

6. Kai pyragas atauš, pabarstome jį cukraus pudra.

Tokio recepto įdaro variacijų daug, tačiau su bananais, mano manymu, skaniausia!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353