Ingredientai:
- bananai – 2 vnt
- cukrus – 20 g
- sviestas – 20 g
- kiaušinis – 1 vnt
- cukrus – 40 g
- vanilinas – 1 arbatinis šaukštelis
- pienas (šiltas) – 100 ml
- aliejus – 50 ml
- miltai – 170 g
- kepimo milteliai – 8 g
Paruošimo būdas:
1. Maišome ingredientus dubenyje:
- kiaušinį
- cukrų
- vaniliną
Permaišome iki putų, paskui dedame:
- aliejų
Permaišome.
- Pieną (šiltą)
Permaišome.
2. Beriame kepimo miltelius, miltus ir kruopščiai permaišome.
3. Į įkaitintą keptuvę beriame cukrų, pastoviai pamaišydami iki skystos būsenos. Paskui dedame sviestą.
4. Kai sviestas ištirpo, dedame nuluptus bananus ir pilame tešlą į keptuvę, o paskui tolygiai ją paskirstome.
Uždengiame dangčiu ir gaminame ant lėtos ugnies 15 min.
5. Apverčiame pyragą ir gaminame dar 5 minutes po dangčiu.
Tešla labai minkšta, todėl paprasčiausia apversti taip: uždengti keptuvę lėkšte, apversti keptuvę, paskui iš lėkštės vėl įdėti į keptuvę.
6. Kai pyragas atauš, pabarstome jį cukraus pudra.
Tokio recepto įdaro variacijų daug, tačiau su bananais, mano manymu, skaniausia!