Kaip pagaminti traškias bulvių riestes

156
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– 3 vidutinės bulvės
– 1 kiaušinis
– 3 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo
– 2 valgomieji šaukštai parmezano sūrio drožlių
– 0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
– 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
– 3 valgomieji šaukštai pieno
– saulėgrąžų aliejus kepimui
– džiovintos žolelės pagal skonį

Bulvinių riesčių gamybos procesas žingsnis po žingsnio.

Bulves išvirti, nulupti, sugrūsti grūstuve.

Kiaušinį įmušti į atskirą dubenį ir permaišyti iki vienalytės trynio ir baltymo masės.

Į sugrūstas bulves dėti krakmolą, sūrio drožles, pieną, pipirus, druską.

Toliau pilame permaišytą kiaušinį ir viską sumaišome iki vienalytės masės.

Gautą masę sudedame į konditerinį ar plastikinį maišelį.

Nukerpame kraštelį, kad gautųsi 1,5 cm diametro dešrelės.

Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus per pusę centimetro. Maišeliu išspaudžiame riestes į keptuvę.

Kepame iš vienos pusės, paskui apverčiame.

Riestės puikiai laiko formą ir neišsiskleidžia. Gatavas išimame.

Leidžiame nutekėti aliejui.

Skaniausios traškios bulvinės riestės gatavos! Labai skanu su pomidorų padažu.

Patarimas. Jei riestė nelaiko formos, dėkite dar truputį krakmolo, tai turi išspręsti problemą. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353