Jautiena braziliškai – tai kažkas tokio! Superinis patarimas ir patyrusiai, ir jaunai šeimininkei

1279
Patinka? Duok Like!

Atrodo, kas čia sunkaus – iškepti gabalą jautienos orkaitėje ?! Bet ir čia yra savų niuansų. Pirmiausia ,mėsą reikia teisingai užmarinuoti, paskui gerai iškepti.

Žodžiu, gaudykite receptą ir nesakykite paskui, kad nematėte!  Jautiena braziliškai – tai kažkas tokio!

Pagrindiniai ingredientai:

* jautiena – 700 g
* raudonas sausas vynas – 200 ml
* alyvuogių aliejus – 100 ml
* baltas vyno actas – 100 ml
* rozmarinas – 1 arbatinis šaukštelis
* druska – 1 kg
* juodi pipirai žirneliais – pagal skoni

Kaip gaminti:

Sumaišyti actą, vyną, aliejų, pridėti pipirus ir rozmariną.

Mėsą nuplauti, nusausinti, patalpinti mažiausiai 2 val į marinatą.


Mėsą nusausinti.


Įkaitintoje keptuvėje įpilkite lašelį aliejaus, apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, prispaudus, kad gražiai parustų.

Paimti karščiui atsparią formą su aukštais kraštais, dėti mėsą į ją, užpilti ketvirtadaliu marinato , uždengti pergamentu, užberti ant popieriaus druską kalneliu.

Kepti mėsą 30-40 min 160 laipsnių temperatūroje. Patiekti plonai supjausčius.

Mėsa, paruošta pagal šį receptą, gaunasi švelni, vidutiniškai iškepusi ( šiek tiek rausva viduje). Tai labai skanu!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353