Iš anytos išmokau gaminti patiekalą, kurį labai mėgsta mano vyras (dalinuosi skanaus šventinio užkandžio receptu)

2242
Patinka? Duok Like!

Receptas:

– kiaulienos išpjova – 800 g

– marinuoti agurkai – 4-5 vnt

– prieskoniai pagal skonį

– alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai

– druska pagal skonį

Labai paprastas šventinio užkandžio, kurį galima patiekti ir ant šventinio stalo, receptas. Neįprasta!

Šis patiekalas labai patinka mano vyrui. Anyta gamina tokius „mėsos pirštelius“ beveik visoms šventėms. Dabar ir aš taip darau. Tačiau paprastai nelaukiu švenčių – kai norisi pradžiuginti savo berniukus, ruošiu šį užkandį vakarienei. Paprasta ir labai skanu!

Kaip gaminti:
Gaminti galima iš bet kokios mėsos. Šiandien aš paėmiau kiaulienos išpjovą. Supjaustau gabalėliais.

Paskui kiekvieną gabalėlį uždengiu plėvele ir išmušu mėsos plaktuku.

Muštinius sūdau ir barstau prieskoniais. Prieskonius, žinoma, galima imti bet kokius. Aš šiandien paėmiau gatavus prieskonius mėsos patiekalams. Jei mėsa neriebi, galima dar sutepti aliejumi.

Agurkus supjaustau gabalėliais ir dėlioju ant mėsos.

Susuku, kad gautųsi tokie suktinukai.

Suktinukus dedu į aliejumi suteptą formą. Kiekvieną suktinuką gausiai sutepu alyvuogių aliejumi.

Ir pašaunu į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 20-30 min.


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!