Gruzinų virtuvės salotos spalvingu pavadinimu „Tbilisis“ tiks tuo atveju, kai svečiai jau už stalo, o pagrindinis patiekalas dar negatavas. Jose harmoningai dera sultinga paprika, saldžiojo svogūno žiedai, aromatingi graikiški riešutai, raudonosios pupelės ir mėsa.
Soti sudedamoji dalis iš virtos jautienos ir pupelių puikiai numalšins alkį ir padovanos nepakartojamus kulinarinius pojūčius. Subtilumo šioms salotoms suteiks pikantiškas užpilas.
Drįstu teigti, kad būtent užpilas sudaro pusę šių salotų skonio! Paruošimo receptas visiškai nesudėtingas, kuo įsitikinau pati.
Ingredientai:
- aliejus 4 valgomieji šaukštai
- česnako skiltelės 2 vnt
- raudonasis svogūnas 1 vnt
- jautiena 300 g
- chmeli-suneli prieskoniai pagal skonį
- vyno actas valgomieji šaukštai
- šviežios petražolės pagal skonį
- konservuotos pupelės 250 g
- paprika 200 g
Paruošimas:
Nuo konservuotų pupelių nupilti skystį ir dėti jas į salotinę.
Raudonąjį svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
Paprikai išpjauti kotelį bei sėklas ir supjaustyti šiaudeliais.
Česnaką smulkiai supjaustyti ar išspausti.
Šaltą virtą jautieną supjaustyti plonomis juostelėmis.
Graikiškus riešutus sukapoti peiliu. Esant pageidavimui, iš anksto apkepti juos sausoje keptuvėje.
Užpilui sumaišyti aliejų, vyno actą, chmeli-suneli ir druską.
Apšlakstyti salotas užpilu ir permaišyti. Idealus variantas leisti salotoms atšalti šaldytuve 40-60 min bėgyje. Prieš patiekiant papuošti šviežiomis petražolėmis ar kalendra.
Gero apetito!