Gaminsiu, kol nesibaigs obuoliai! Obuolių pyragas, kuris įsimins visam gyvenimui!

10304
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • miltai – 190 g
  • avižų dribsniai – 150 g
  • cukrus – 140 g
  • obuoliai – 5 vnt
  • citrinų sultys – 2 valgomieji šaukštai
  • cinamonas – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sviestas – 150 g

Paruošimas žingsnis po žingsnio:

Į gilų dubenį suberiame miltus, avižų dribsnius ir cukrų, permaišome ir atidedame į šalį. Į atskirą dubenį stambiai sutarkuojame 5 obuolius, dedame cinamoną ir citrinų sultis, permaišome. 20-22 cm diametro formą užtiesiame kepimo popieriumi ir smulkiai sutarkuojame 30 g sviesto.

Pirmu sluoksniu beriame sausus ingredientus, dedame į formą apie 4 valgomuosius šaukštus ir išlyginame po visą formą.

Antras sluoksnis yra tarkuoti obuoliai, dedame apie 4 valgomuosius šaukštus ir taip pat išlyginame. Kartojame visus sluoksnius, kol nesibaigs obuoliai ir sausi ingredientai.

Ant pyrago viršaus užtarkuojame likusį sviestą ir dar esant pageidavimui galima pyrago viršų pabarstyti cukrumi.

Pašauname pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40 min. Išimame gatavą pyragą iš orkaitės, supjaustome ir patiekiame su arbata. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353