Farširuotų grybų, kurie verti bet kurio šventinio stalo, receptas

1168
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– pievagrybiai 1 kg
– mėsos faršas 500 g
– saldžioji paprika 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– žalumynai 10 g
– malti juodieji pipirai 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– kietasis sūris 50 g
– alyvuogių aliejus 20 ml

1. Paruoškite mėsos įdarą. Faršą pagardinkite druska, maltais pipirais ir paprika, dėkite smulkintus žalumynus. Visus ingredientus kruopščiai permaišykite, geriausia rankomis.

2. Grybus gerai nuplaukite ir nusausinkite, kiekvienam nupjaukite kotelį, palikdami grybų kepurėles su nedidele duobute. Kepimo formą sutepkite aliejumi, dėkite grybų ruošinius, pabarstykite druska.

3. Iš faršo suformuokite didelius apvalius vienodo dydžio kukulius. Kad faršas neliptų prie delnų, drėkinkite juos. Į kiekvieną kepurėlę dėkite po kukulį, viršų apšlakstykite aliejumi.

4. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite, pabarstykite mėsos kukulius.

5. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite formą. Farširuotus grybus kepkite 30-35 min. Sūris turi išsilydyti ir truputį apskrusti.

6. Grybukus dėkite į lėkštę, iš anksto papuoštą salotų lapais. Pabarstykite patiekalą smulkintais žalumynais, patiekite.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353