Efektingi vamzdeliai: kefyriniai sausainiai. Gražu ir nesunku, puošnus receptas prie arbatos

91
Patinka? Duok Like!

Sveiki, draugai. Šiandien paruošiau kefyrinius sausainius. Sausainiai originalūs, įdomios vamzdelių formos. Jų tešla sviestinė ir švelni. Sausainiai gražūs, juos galima kepti dovanai, juolab jie gaminami labai lengvai! Pavadinau šiuos sausainius „bambuku“.

Ingredientai:

  • miltai 300-320 g
  • cukrus 50 g
  • sviestas 100 g
  • kefyras 150 ml
  • kiaušinis 1 vnt
  • kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
  • vanilinis cukrus 8 g
  • druska pagal skonį

Sutepimui:

  • trynys 1 vnt
  • pienas 1 arbatinis šaukštelis
  • sezamas pagal pageidavimą 50 g

Paruošimo būdas:

Į indą mušu kiaušinį, beriu cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Permaišau.

Dedu suminkštėjusį sviestą ir pilu kambario temperatūros kefyrą. Permaišau.

Lėkštėje gali likti nedideli sviesto gabalėliai, jie ištirps maišant tešlą. Išberiu dalį iš anksto išsijotų miltų ir beriu kepimo miltelius. Tešlą maišau šluotele.

Kai tik ji pasidaro pakankamai tiršta, suberiu miltų likučius ir minkau tešlą rankomis. Tešla gaunasi pakankamai minkšta, labai švelni ir maloni.

Formuoju iš tešlos volelį ir daliju jį dalimis, iš pradžių į 4, paskui kiekvieną į 5 dalis, viso gaunasi 20.

Tešlos gabalėliai bus maždaug vienodo dydžio, taip paprasčiau ir greičiau formuoti sausainius.

Truputį paminkau tešlą ir formuoju iš jos rutuliukus.

Kad jie nedžiūtų, kol formuoju sausainius, visus ruošinius sudedu į lėkštę ir pridengiu plėvele.

Kiekvieną rutuliuką truputį paspaudžiu ir iškočioju.

Lakšto storis apie 2-3 mm. Kefyrinė tešla paklusni ir kočiojasi labai lengvai. Ant gatavo skritulio darau įpjovas, atstumas tarp jų kiek didesnis nei 1 cm.

Įdarui beriu truputį sezamo, to daryti nebūtina, sausainių tešla pati labai skani ir galima nieko nedėti!

Sezamą pridengiu tešla ir prispaudžiu jos kraštus, kad jie neišbyrėtų.

Susuku skritulį į vamzdelį, truputį ištempiu jo kraštus.

Gatavus vamzdelius dedu į skardą. Teptuku padengiu viršų tryniu, sumaišytu su 1 arbatiniu šaukšteliu pieno.

Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių temperatūros, pašaunu vamzdelius kepti. Jie kepa apie 20 min.

Sausainiai gatavi. Truputį rustelėjo apačia ir viršus. Jie turi malonų grietinėlės ir pieno skonį. Sausainių vidus minkštas. Juos galima padaryti traškesnius, palaikius orkaitėje dar 5-6 minutes, svarbiausia neperdžiovinti!

Vamzdeliai labai puošnūs, jais galima maloniai nustebinti svečius. Esant pageidavimui, galima keisti jų įdarą, pridedant skoniui vis naujų atspalvių!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353