Daug obuolių, mažai tešlos. Prancūziškas „nematomas“ obuolių pyragas

27987
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– kiaušiniai 2 vnt
– cukrus 60 g
– sviestas 25 ml
– pienas 100 ml
– miltai 100 g
– kepimo milteliai 2 arbatiniai šaukšteliai
– maltas cinamonas 0,5 arbatinio šaukštelio
– obuoliai 5-6 vnt
– cukraus pudra 1 valgomasis šaukštas

Paruošimas:

1. Giliame inde sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Šluotele ar mikseriu suplakite ingredientus, kol gausis puri ir šviesi masė.

Į gautą mišinį supilkite kambario temperatūros pieną. Sviestą ištirpinkite ant viryklės ar mikrobangų krosnelėje, truputį atvėsinkite, pilkite į tešlą prie kitų ingredientų.

2. Suberkite į tešlą sijotus kvietinius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir maltu cinamonu.

3. Šluotele permaišykite ingredientus, siekdami vienalytės tešlos konsistencijos.

4. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite vaisių šerdeles su sėklomis. Supjaustykite obuolius maksimaliai plonomis skiltelėmis, dėkite į tešlą. Permaišykite ingredientus silikonine mentele.

5. Stačiakampę kepimo formą užtieskite kepimo popieriumi. Atsargiai perdėkite tešlą į paruoštą formą.

6. Pašaukite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 min.

Gatavą pyragą ataušinkite formoje, paskui atsargiai perdėkite į lėkštę ir papuoškite cukraus pudra. Esant pageidavimui, prieš kepant pyragą galima papuošti migdolų „žiedlapiais“.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353