Kol dar nesibaigė daržovių sezonas, dažnai gaminu baklažanų salotas. Šiandienos ingredientai yra itin paprasti. Keptų baklažanų salotos puikiai tiks kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo arba kaip savarankiškas užkandis.
Gaminimas lengvas, o valgymas – vienas malonumas. Paruoškite šias salotas kol dar yra baklažanų!
Receptas:
• Baklažanai 2 vnt.
• Kiaušiniai 2-3 vnt.
• Druska, pipirai (pagal skonį)
• Majonezas 1 v. š.
• Svogūnas
• Cukrus 2 a. š.
• Druska 1 a. š.
• 9% actas 3 v. š.
• Šaltas vanduo 100 ml
Gaminimo būdas:
Pirmiausia reikia užmarinuoti svogūną. Aš naudoju vieną nedidelį svogūną.
Prie svogūno dedu druską, cukrų, 9% actą.
Užpilu šaltu vandeniu, gerai išmaišau ir palieku, kol užsiimu kitais ingredientais.
Paimu du vidutinio dydžio baklažanus. Kadangi jie jauni, odelės nelupu.
Baklažanus supjaustau griežinėliais, o vėliau – šiaudeliais. Gerai pasūdau.
Keptuvėje kepu baklažanus ant vidutinės ugnies su augaliniu aliejumi.
Kepant atsargiai maišykite 5-7 minutes. Gali prireikti ir trumpesnio laiko – stebėkite, kad gabalėliai nesubyrėtų.
Keptus baklažanus perdėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų. Leiskite jiems atvėsti.
Atvėsusius baklažanus dubenyje sumaišykite su virtais kiaušiniais.
Išmarinuotą svogūną gerai nuspauskite ir įdėkite į salotas.
Pagal skonį pridėkite bet kokių mėgstamų žalumynų – aš naudoju petražoles. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Salotas pagardinkite lengvu majonezu ir gerai išmaišykite.
Skanaus!