Baklažanų salotos kasdienai: paprastas ir gardus receptas

90
Patinka? Duok Like!

Kol dar nesibaigė daržovių sezonas, dažnai gaminu baklažanų salotas. Šiandienos ingredientai yra itin paprasti. Keptų baklažanų salotos puikiai tiks kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo arba kaip savarankiškas užkandis.

Gaminimas lengvas, o valgymas – vienas malonumas. Paruoškite šias salotas kol dar yra baklažanų!

Receptas:
• Baklažanai 2 vnt.
• Kiaušiniai 2-3 vnt.
• Druska, pipirai (pagal skonį)
• Majonezas 1 v. š.
• Svogūnas
• Cukrus 2 a. š.
• Druska 1 a. š.
• 9% actas 3 v. š.
• Šaltas vanduo 100 ml

Gaminimo būdas:
Pirmiausia reikia užmarinuoti svogūną. Aš naudoju vieną nedidelį svogūną.

Prie svogūno dedu druską, cukrų, 9% actą.

Užpilu šaltu vandeniu, gerai išmaišau ir palieku, kol užsiimu kitais ingredientais.

Paimu du vidutinio dydžio baklažanus. Kadangi jie jauni, odelės nelupu.

Baklažanus supjaustau griežinėliais, o vėliau – šiaudeliais. Gerai pasūdau.

Keptuvėje kepu baklažanus ant vidutinės ugnies su augaliniu aliejumi.

Kepant atsargiai maišykite 5-7 minutes. Gali prireikti ir trumpesnio laiko – stebėkite, kad gabalėliai nesubyrėtų.

Keptus baklažanus perdėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų. Leiskite jiems atvėsti.

Atvėsusius baklažanus dubenyje sumaišykite su virtais kiaušiniais.

Išmarinuotą svogūną gerai nuspauskite ir įdėkite į salotas.

Pagal skonį pridėkite bet kokių mėgstamų žalumynų – aš naudoju petražoles. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Salotas pagardinkite lengvu majonezu ir gerai išmaišykite.

Skanaus!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353