Atviras pyragas su braškėmis. Jis labai naminis, širdingas ir, žinoma, savaime gražus

190
Patinka? Duok Like!

Patiekite atvirą pyragą su braškėmis – ir namie iškart pakvips laime! Sutikite: ši ryški kvapni uoga asocijuojasi su džiaugsmu, malonumu, pasimėgavimu.

Tačiau esmė, žinoma, ne tik kvapas. Braškės pasižymi nepaprasta ryškia išvaizda, todėl uogą neretai naudoja fotografai kadro papuošimui.

Jos dėka net ne pats išraiškingiausias desertas atrodo visai apetitiškai!

O mūsų atviram pyragui su braškėmis papildomo dekoro nereikia: jis labai naminis, širdingas ir, žinoma, savaime gražus.

Ingredientai

Įdarui:

– braškės – 400 g
– cukrus – 130 g
– kukurūzų krakmolas – 1,5 valgomojo šaukšto

Tešlai:

– cukrus – 200 g
– miltai – 240 g
– kepimo milteliai – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– druska – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
– sviestas – 110 g
– kiaušinis – 1 vnt
– vanilės ekstraktas – 1⁄2 arbatinio šaukštelio

Paruošimo receptas žingsnis po žingsnio:

1. Apvalią apie 22 cm diametro formą atviram pyragui su braškėmis užtieskite kokybišku kepimo popieriumi. Galima truputį sutepti sviestu ar aliejumi.

2. Paruoškite tešlą atviram pyragui. Dubenyje sumaišykite cukrų, sijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Į gautą miltų mišinį stambia trintuve įtarkuokite labai šaltą sviestą ir greitai pertrinkite pirštais, kol gausis trupinėliai.

3. Atskirai nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį su vanilės ekstraktu ir supilkite į miltų
trupinėlius. Greitai permaišykite. Ketvirtadalį tešlos suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą.

Likusią dėkite į formą atviram pyragui.

4. Atviro pyrago įdarui braškes perrinkite ir dėkite į kiaurasamtį. Nuplaukite tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite, išdėlioję ant popierinio rankšluosčio. Nuvalykite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

5. Paruoštas braškes permaišykite su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Paskirstykite įdarą ant tešlos formoje.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Atvirą pyragą su braškėmis kepkite 45 minutes, kol taps auksaspalvis.

Leiskite pilnai ataušti formoje, paskui dėkite į lėkštę ir patiekite.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353