Paprastas greito paruošimo aštrių agurkėlių receptas. Agurkai marinuojami plastikiniame maišelyje, kas žymiai pagreitina marinuotų agurkėlių paruošimą.
Pagal šį receptą agurkėliai bus lengvai sūdyti, pikantiški ir su išraiškingu aitrumu. Pipirų kiekį galima sumažinti, jei norima. Traškūs agurkėliai taps puikia užkanda šventiniam stalui. Šis receptas puikiai tinka, kai greitai reikia paruošti nebrangią užkandą prie mėsos ar garnyro.
Ingredientai:
· Agurkai 500 g
· Petražolės 30 g
· Aitriųjų pipirų 1/4 vnt
· Česnakai 2-3 skilt.
· Druska 1 v.š.
· Cukrus 1/2 v.š.
Paruošimas:
1. Prieš pradedant gaminti, agurkus pamirkykite vandenyje 1 valandą, kad jie taptų elastingi, sultingi ir traškūs. Tuomet nupjaukite galiukus.
2. Agurkus supjaustykite nedideliais, maždaug vienodo dydžio griežinėliais.
3. Paruoštus agurkus sudėkite į plastikinį maišelį. Dėl patikimumo geriau naudoti du maišelius, įdėdami vieną į kitą. Visus agurkus dėkite į maišelį.
4. Petražoles nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir pridėkite prie agurkų. Česnako skilteles sutrinti arba smulkiai supjaustyti peiliu. Aitriuosius pipirus supjaustyti plonomis riekelėmis. Česnakus ir pipirus sudėti į agurkus.
5. Pridėkite druską ir cukrų. Jei norite sūresnių agurkėlių, padidinkite druskos kiekį.
6. Sandariai užsekite maišelį su turiniu, stengdamiesi pašalinti maksimaliai daug oro. Maišelį kelis kartus sukratykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų po agurkus. Palikite maišelį su agurkais 1 valandai kambario temperatūroje. Vėliau padėkite į šaldytuvą dar 2-4 valandoms. Tokiu metu maišelį periodiškai sukratykite, kad agurkai tolygiai marinuotųsi.
7. Aštrūs agurkėliai maišelyje paruošti. Užkandą laikykite šaldytuve ir patiekite atšaldytą.
Gero apetito!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.