Šiandien paruošime neįtikėtinai skanų braškių pyragą, kuris tiesiog tirps burnoje! 😋 Šis desertas taps tikra jūsų stalo puošmena ir džiugins visus saldumynų mėgėjus.
PRODUKTAI:
* Miltai 220-240 gramų
* Cukrus – 140 gramų
* Augalinis aliejus – 100 ml
* Kiaušinis – 3 vnt.
* Pienas – 150 ml
* Kepimo milteliai – 1 a. š. su viršum
* Vanilinis cukrus
* Druska – žiupsnelis
Įdaras:
* Cukraus pudra – 3 v. š.
* Rikota arba varškė – 250 gramų
* Jogurtas (arba grietinė) – 1-2 v. š.
* Kiaušinis – 1 vnt.
* Kukurūzų krakmolas – 2 v. š.
* Vanilinis cukrus
* Braškės – 350 gramų
Kepti 180°C temperatūroje 40-45 minutes. Kepimo laikas ir temperatūra priklauso nuo orkaitės ypatybių
Kepimo forma ⌀ 25 – 26 cm.
GAMINIMAS:
Pirmiausia, mums reikės 350 gramų šviežių braškių, kurios suteiks pyragui sultingumo ir aromato.

Įdarui naudosime 250 gramų rikotos arba varškės, kad pyrago tekstūra būtų švelni ir puri. Nepamirškite pridėti 3 valgomųjų šaukštų cukraus pudros ir šiek tiek vanilinio cukraus dėl saldumo ir aromato, taip pat 1 kiaušinio.


Gerai išmaišykite. Įdėkite 2 valgomųjų šaukštų kukurūzų krakmolo ir vėl išmaišykite. Įdaras paruoštas!


Tešlai naudokite 3 kiaušinius, 140 gramų cukraus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Plakite 2-3 minutes. Pridėkite 100 ml augalinio aliejaus ir 150 ml pieno. Išmaišykite. Nepamirškite apie 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir 220-240 gramų miltų, kuriuos reikia dėti palaipsniui. Vėl išmaišykite.




Kai visi ingredientai bus sumaišyti, supilkite tešlą į 25-26 cm skersmens formą.

Dabar dėsime įdarą ir aromatingas braškes.


Kepkite 180°C temperatūroje 40-45 minutes.

Nepamirškite papuošti pyrago cukraus pudra, kad jis atrodytų dar viliojančiau. 🍰

Šis braškių pyragas taps jūsų mėgstamiausiu desertu, ir jūs norėsite jį gaminti vėl ir vėl. Skanaus!

















