Per 10 minučių pagaminu skoningi, aromatingi ir gražiai atrodantys sumuštiniai, kurie nustebina svečius. Atrodo, kad produktai nesuderinami, tačiau būtent kartu jie sukuria malonų ir ryškų skonį.
Sumuštinius galite ruošti ant bageto, batono, tačiau man labiausiai patinka ant ruginės duonos griežinėlių. Ir puiku tai, kad šiems reikia minimalaus kiekio produktų ir jie ruošiami per kelias minutes.
Porcijos 14 vnt. Gaminimo laikas 10 minučių
Ingredientai:
·7 griežinėliai ruginės duonos
·3 vnt. kivių
·50 g kietojo sūrio
·6 v. š. majonezo
·3 česnako skiltelės
Instrukcijos:
1. Dubenyje sumaišome majonezą ir susmulkintas česnako skilteles.
2. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir pridėkite į dubenį su majonezu ir česnakais.
3. Gerai išmaišome ir mišinys sumuštiniams paruoštas.
4. Ruginės duonos griežinėlius (pirkau jau supjaustytą duoną) perpjauname per pusę.
5. Kivių nulupame, supjaustome ne per plonais griežinėliais ir perpjauname į keturias dalis. Tokios formos gražiai atrodys. Kivius taip pat galite supjaustyti griežinėliais skersai arba išilgai.
6. Ant ruginės duonos gabalėlių užtepkite paruoštą aromatingą mišinį.
7. Sumuštinius galite iš karto patiekti, bet aš nusprendžiau juos papuošti. Naudojau be kauliukų juodąsias alyvuoges, kurias supjausčiau į keturias dalis, ir pridėjau į kivių griežinėlių vidurį.
8. Paruoštus sumuštinius su kiviais padėkite ant salotų lapelių ir tuojau pat patiekite ant stalo.
Kiviai, be įdomaus skonio, suteikia sumuštiniams sultingumo, o česnakai – malonaus aromato. Produktai puikiai dera tarpusavyje.
Skanaus!