Šventinė salotos „Ananasas“ su grybais

3
Patinka? Duok Like!

Yra keletas „Ananaso“ salotų receptų, kuriuose skiriasi ne tik pagrindiniai ingredientai, bet ir dekoravimo būdas. Norėdami suformuoti salotas, panašias į tikrą ananasą, dažniausiai naudojami riešutai, konservuotų ananasų gabalėliai arba marinuoti grybai.

Siūlome šias salotas dekoruoti plonais marinuotų pievagrybių griežinėliais, kurie suteiks salotoms daugiau sultingumo ir pikantiškumo. Pačios salotos lėkštėje formuojamos neįprastai: ingredientai poromis sumaišomi su majonezu, sluoksniuojami dviem sluoksniais ir apibarstomi tarkuotu sūriu. Šios salotos labai gražiai atrodo šventiniame stalo.

Ingredientai:
– Vištienos filė – 1 vnt
– Vištos kiaušiniai – 4 vnt
– Pievagrybiai – 300 g
– Marinuoti pievagrybiai – 300 g
– Kietasis sūris – 120 g
– Svogūnų laiškai – 20 g
– Majonezas – 50–80 g
– Druska – pagal skonį
– Malti juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimas:
1. Paruoškite visus reikiamus produktus pagal sąrašą.

2. Šviežius pievagrybius nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir apkepkite aliejuje apie 5 minutes ant vidutinės ugnies. Kepimo metu pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite grybams visiškai atvėsti, jei reikia, pašalinkite perteklinį aliejų.

3. Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje (20–25 minutes nuo užvirimo). Atvėsinkite ir suplėšykite pluoštais arba supjaustykite kubeliais.

4. Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite, atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius sutrinkite šakute ir sumaišykite su vištiena bei keliais šaukštais majonezo. Pagal skonį įberkite druskos.

5. Baltymus sutarkuokite per vidutinę tarką, sumaišykite su keptais pievagrybiais ir įmaišykite majonezo.

6. Ovalios formos lėkštėje iš baltymų ir grybų masės suformuokite nedidelį kalnelį.

7. Ant viršaus uždėkite vištienos ir trynių mišinį, tolygiai paskirstykite.

8. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkiai ir pabarstykite juo salotas. Suteikite majonezo.

9. Marinuotus pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir papuoškite jais salotų paviršių taip, kad grybai dengtu vienas kitą.

10. Salotas padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad įsigertų. Papuoškite svogūnų laiškais ir pateikite ant stalo.

Skanaus!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353