Ingredientai:
* sausainiai – 500 g
* graikiniai riešutai – 200 g
* virtas sutirštintas pienas – 1 indelis
* grietinė – 2 valgomieji šaukštai
* sviestas – 100 g
* pieniškas šokoladas – 2/3 plytelės
Produktai šiam nesudėtingam tortukui yra beveik kiekvienoje virtuvėje. Tortas gaunasi pakankamai biudžetinis. Orkaitės jungti nereikia ir indų panaudosite minimaliai.
Tiesiog dievinu tokius paprastus, greitus ir skanius receptus. Iš visų tinginių tortų „Skruzdėlynas“ yra mano favoritas!
Pereiname prie gaminimo:
1. Sausainius smulkinu rankomis į vienodo dydžio trupinius (gabalėlių dydį reguliuokite savo nuožiūra).
2. Graikinius riešutus pjaustau smulkiai ir dedu į sausainius. Viską kruopščiai permaišau.
3. Į gilią lėkštę dedu sutirštintą pieną, grietinę ir sviestą.
4. Kruopščiai suplaku kremą šluotele iki vienalytės konsistencijos. Paskui pilu kremą ant sausainių su riešutais.
5. Permaišau kremą su sausainiais dideliu šaukštu.
6. Dedu būsimą tortą į gilią lėkštę, užtiestą maistine plėvele. Dedu tortą į šaldytuvą persisunkti kuriam laikui (pilnai užteks ir 20 minučių, bet jei laikas leidžia, galima palaikyti tortą šaldytuve 2-3 val).
7. Kai tortas persisunkia, nuimu nuo jo maistinę plėvelę.
8. Tortą dedu į serviravimo indą. Iš šaldytuvo išimu pienišką šokoladą ir smulkiai jį sutarkuoju.
9. Pabarstau skruzdėlyną iš visų pusių tarkuotu šokoladu. Lėkštės kraštus nuvalau servetėle ir patiekiu tortą.