40 sausainių iš 1 kiaušinio. Įdaras vos iš 2 ingredientų. Labai skanūs ir pigūs sausainiai-pyragaičiai

421
Patinka? Duok Like!

40 sausainių iš 1 kiaušinio. Įdaras vos iš 2 ingredientų. Labai skanūs ir pigūs sausainiai-pyragaičiai.

Šiame deserte įdaras skoniu primena zefyrus. Taipogi jis gerai sutvirtina dvi sausainio puseles. Gaunasi labai skaniai!
Ingredientai (išeiga 46 vnt gatavų 5-6 cm sausainių, kepame 180 laipsnių temperatūroje 5-15 min)

Tešla:

– 1 kiaušinis

– 200 g cukraus (8 valgomieji šaukštai su kaupu)

– 100 g sviesto

– 200 ml kambario temperatūros pieno (10 valgomųjų šaukštų)

– 2-3 valgomieji šaukštai kakavos

– 10 g kepimo miltelių (1 valgomasis šaukštas)

– 320 g miltų (2 250 ml talpos stiklinės)

– 10 g vanilinio cukraus

– žiupsnis druskos

Vyšnių kremas:

– vyšnios (atšildytos ar šviežios) – 200 g

– cukrus – 80 g (3,5 valgomųjų šaukštų)

– greitai tirpstanti želatina – 15-16 g

Viršaus papuošimas:

– šokoladas – 20-30 g ištirpinti

– aliejaus nepilkite, nuo jo šokoladas nuteka nuo sausainio!

Tešlai į dubenį dedame 100 g minkšto sviesto, beriame 200 g cukraus, 10 g vanilinio cukraus ir žiupsnį druskos. Produktus suplakame mikseriu apie minutę iki vienalytės masės.

Paskui mušame 1 kambario temperatūros kiaušinį. Plakame mikseriu iki purumo dar 1-2 min.

Toliau pilame 200 ml kambario temperatūros pieno. Permaišome.

Per sietą persijojame sausus ingredientus per du kartus: 320 g miltų, 30 g kakavos ir 10 g kepimo miltelių. Mentele užmaišome tešlą.

Gatava tešla tiršta, be gumulėlių, nenuteka nuo mentelės.

Tešlą perdedame į konditerinį maišelį. 1 cm atstumu nukerpame kampelį. Išspaudžiame 4-4,5 cm sausainius, padarome tarp jų atstumą. Pirštą suvilgome šaltu vandeniu ir išlyginame sausainių viršų.

Sausainius kepame iš anksto įkaitintoje orkaitėje 5-15 minučių, priklausomai nuo orkaitės.

Gatavų sausainių viršus minkštas, įbedus pagaliuką jis sausas, iškepę jie tapo 5-6 cm. Jei sausainius kepsite ant kepimo popieriaus, būtinai sutepkite jį sviestu. Tešla gali prilipti. Atvėsiname sausainius ant grotelių 10-15 min. Iš produktų porcijos gaunasi 46 vnt.

Įdarui prireiks 200 g šviežių ar atšildytų vyšnių (galima aviečių, juodųjų serbentų, braškių). Sutriname blenderiu. Beriame 80 g cukraus ir 16 g greitai tirpstančios želatinos.

Dubenį statome ant garų vonios. Dubens dugnas vandens neliečia. Kaitiname produktus, kol ištirps visi cukraus ir želatinos grūdeliai.

Mišinys skystas ir vienalytis. Karštą mišinį nuimame nuo viryklės ir suplakame mikseriu. Po 2-3 minučių jis ima šviesėti, apimtis padidėja ir jis tampa panašus į kremą. Viso plakimui išeina 10-15 minučių priklausomai nuo mikserio galingumo.

Kiekvienam sausainiui parenkame porą pagal dydį. Kremą perdedame į konditerinį maišelį, nukerpame kampelį ir išspaudžiame ant sausainio puselės. Kremo sluoksnis storokas. Uždengiame antru sausainiu. Truputį paspaudžiame. Dedame sausainius į šaldytuvą, kad kremas sustingtų 10-15 min.

Deserto viršų puošiame tirpintu šokoladu. Pyragaičiai saldoki su skaniu vyšnių kremu. Tešla ir kremas gerai dera.

Visiems gero apetito!


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!