Stulbinantis receptas iš įprastų produktų – bulvių ir vištienos! Tai, ko reikia, kai šeima laukia vakarienės, o prie viryklės stovėti nesinori. Gaminama kartu, tačiau nesumaišant.
Minimalus kiekis nešvarių indų ir pastangų! Idealu užimtoms šeimininkėms. Skanus greitas patiekalas plius originalus patiekimas garantuoti. Jei nėra laiko ar nori ilgai gaminti, ši idėja – tai, ko reikia.
Ingredientai:
– 3 vištos krūtinėlės;
– druska, prieskoniai pagal skonį (juodieji pipirai, džiovintas česnakas, paprika, itališkos žolelės);
– 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus;
– 500 g bulvių;
– 2 arbatiniai šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių;
– 1 valgomasis šaukštas aliejaus.
Mėsos ir bulvių marinavimas
Krūtinėlę supjaustykite gabaliukais. Dėkite druską, citrinos sultis, aliejų ir prieskonius pagal skonį, permaišykite. Palikite marinuotis 30 min.
Nulupkite bulves. Supjaustykite skiltelėmis, pasūdykite, dėkite garstyčias, aliejų ir prieskonius pagal skonį. Iškart dėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę. Įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 30 min.
Mėsos paruošimas ir patiekimas
Paimkite medinius iešmelius. Verkite vištienos file gabaliukus.
Dėkite į formą ant apkepusių bulvių. Grąžinkite į orkaitę toje pačioje temperatūroje dar 20 min.
Patiekimui išdėliokite bulves ir iešmelius su file į lėkštes. Esant pageidavimui gatavą mėsą sutepkite lydytu sviestu ir apibarstykite šviežiais krapais.
Tai taip skanu, o tuo pačiu ir greita! Puikus patiekalas visai šeimai, kurį lengva paruošti.