Labai skanus užkandis iš cukinijos! Sezono metu gaminu tik taip. Gaunasi labai greitai ir nereikia keptuvės

493
Patinka? Duok Like!

Paruošimui jums prireiks 3 cukinijų. Jas reikia nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais maždaug po 6-7 mm.

Paskui paimti skardą, užtiesti ją kepimo popieriumi ir dėti cukinijų griežinėlius.

Po to reikia padaryti užpilą, kuriuo sutepsime cukinijas, tam jums prireiks:

– aliejus – 15-20 ml

– česnakas – 1 skiltelė (išspausti)

– saldžioji paprika – 1 arbatinis šaukštelis

Viską permaišyti ir teptuku sutepti cukinijas iš pradžių vieną pusę, paskui apversti ir taip pat sutepti.

Pašauti į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje kepti 25 min.

Kol cukinijos kepa, padaryti užpilą. Pradžiai mums prireiks ryšulėlio krapų. Krapus smulkiai kapojame ir dedame į gilų dubenį.

Toliau imame raudonąjį svogūną, smulkiai jį kapojame peiliu ir dedame į dubenį su krapais.

Ten pat būtinai dedame:
– aliejus – 40 ml
– vyno actas – 1 valgomasis šaukštas
– druska pagal skonį
– juodieji pipirai pagal skonį

Viską gerai permaišome. Kai cukinijos bus gatavos, išimame jas iš orkaitės ir leidžiame truputį ataušti.

Paskui imame bet kokį indą su dangčiu. Į dugną dedame pirmą cukinijų sluoksnį ir sutepame jį aromatingu užpilu.

Paskui dedame antrą sluoksnį ir vėl pertepame užpilu, taip darome iki pabaigos. Visa tai uždengiame dangčiu ir dedame į šaldytuvą pastovėti ir persisunkti bent valandai, bet geriau palikti dviem, bus dar skaniau!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353