Paruošimui jums prireiks 3 cukinijų. Jas reikia nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais maždaug po 6-7 mm.
Paskui paimti skardą, užtiesti ją kepimo popieriumi ir dėti cukinijų griežinėlius.
Po to reikia padaryti užpilą, kuriuo sutepsime cukinijas, tam jums prireiks:
– aliejus – 15-20 ml
– česnakas – 1 skiltelė (išspausti)
– saldžioji paprika – 1 arbatinis šaukštelis
Viską permaišyti ir teptuku sutepti cukinijas iš pradžių vieną pusę, paskui apversti ir taip pat sutepti.
Pašauti į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje kepti 25 min.
Kol cukinijos kepa, padaryti užpilą. Pradžiai mums prireiks ryšulėlio krapų. Krapus smulkiai kapojame ir dedame į gilų dubenį.
Toliau imame raudonąjį svogūną, smulkiai jį kapojame peiliu ir dedame į dubenį su krapais.
Ten pat būtinai dedame:
– aliejus – 40 ml
– vyno actas – 1 valgomasis šaukštas
– druska pagal skonį
– juodieji pipirai pagal skonį
Viską gerai permaišome. Kai cukinijos bus gatavos, išimame jas iš orkaitės ir leidžiame truputį ataušti.
Paskui imame bet kokį indą su dangčiu. Į dugną dedame pirmą cukinijų sluoksnį ir sutepame jį aromatingu užpilu.
Paskui dedame antrą sluoksnį ir vėl pertepame užpilu, taip darome iki pabaigos. Visa tai uždengiame dangčiu ir dedame į šaldytuvą pastovėti ir persisunkti bent valandai, bet geriau palikti dviem, bus dar skaniau!