Ingredientai:
– 900 g vištienos (šlaunelių file)
– 1,5 vnt svogūno (didelio)
– 2 skiltelės česnako
– 70 g sviesto
– 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
– 1 arbatinis šaukštelis paprikos (saldžiosios maltos)
– 1 žiupsnis cukraus
– pagal skonį maltų pipirų
– pagal skonį druskos
Instrukcijos:
1. Paruošimui galima imti bet kokias vištienos dalis. Pas mane šlaunelių file, galima naudoti
šlauneles su kaulu. Į keptuvo dugną dedame vištieną. Nesūdome.
2. Svogūną supjaustome pusžiedžiais arba kaip pas mane ir tolygiai paskirstome ant vištienos.
3. Viršuje dedame sviesto gabalėlius ir pilame vandenį (100 ml). Nesūdome ir neberiame pipirų. Keptuvą uždengiame dangčiu ir troškiname ant silpnos ugnies 40 min (reikia, kad viskas virtų).
4. Per tą laiką file persisunkė aromatais, svogūno ir sviesto skoniais. Jau nuostabiai kvepia.
Skystis ant dugno dar neišgaravo.
5. Dabar vištieną su svogūnais barstome druska, cukrumi, maltais pipirais ir saldžiąja paprika.
Tolygiai paskirstome smulkiai pjaustytą česnaką ir apliejame citrinos sultimis (jos suteikia vos pastebimą rūgštelę). Nepermaišome, vėl uždengiame dangčiu ir troškiname dar 15 min.
6. Per 15 minučių vištiena įgauna gražią spalvą, persisunkia česnako ir prieskonių skoniu bei aromatu. Gaunasi neįtikėtinai aromatingas patiekalas. Skysčio dugne nėra, svogūnai
pasidaro labai minkšti.
7. Vištienos šlauneles perdedame į lėkštę.
8. Dosniai pabarstome žalumynais (petražolės, svogūnų laiškai, krapai) ir iškart patiekiame su bet kokiu garnyru.
Vištienos šlaunelės gaunasi labai sultingos ir švelnios, mėsa suyra į
plaušus. Vištiena turi puikų česnako ir grietinėlės skonį. Ir patiekalas atrodo gražiai. Gero
apetito!!!