Ingredientai:
– kiaulių kojos 1 kg
– jautiena 500 g
– svogūnai 2 vnt
– morka 1 vnt
– druska pagal skonį
– kvapiųjų pipirų žirneliai pagal skonį
– putpelių kiaušiniai 5 vnt
– konservuoti kukurūzai 150 g
– žalieji žirneliai 150 g
– česnakas 5-6 skiltelės
– petražolės pagal skonį
– kalendra pagal skonį
Paruošimas:
1. Kiaulių kojas kruopščiai nuplaukite, dėkite į verdantį vandenį. Virkite 20 min, paskui nupilkite visą vandenį, o kojas supjaustykite į 2-3 dalis.
Kojas vėl užpilkite švariu vandeniu (3 l), vėl dėkite ant viryklės. Užvirus sumažinkite kaitrą iki minimalios. Virkite kojas lėtai burbuliuojant vandeniui 5-6 val. Į sultinį dėkite 1 nuluptą svogūno galvutę.
Po nurodyto laiko svogūną išimkite. Į sultinį dėkite jautieną, virkite ją 1,5 val. Kai mėsa bus gatava, sultinį pasūdykite pagal skonį, berkite kalendrą, kvapiuosius pipirus. Taipogi į sultinį dėkite antrą svogūno galvutę ir nuluptą morką, virkite 15-20 min, kol morka bus gatava.
2. Toliau išimkite visą mėsą ir daržoves. Sultinį perkoškite per sietą, paskui dėkite į jį smulkintą česnaką.
3. Jautieną rankomis išskirstykite į juosteles. Kojų minkštimą smulkiai supjaustykite.
4. Putpelių kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite, perpjaukite per pusę. Iš virtos morkos formelėmis išpjaukite nedideles figūrėles. Šaldytus žirnelius kelioms minutėms užpilkite verdančiu vandeniu. Konservuotų kukurūzų skystį nupilkite.
5. Paruoškite silikonines formas, į dugną įpilkite šiek tiek sultinio, dėkite kiaušinio puselę, truputį žirnelių ir kukurūzų.
6. Į formos vidurį dėkite mėsą, po truputį pildydami formeles sultiniu. Toliau elementus dėliokite pagal pageidavimą. Paskutinis sluoksnis yra kojų mėsa. Užpilame visus komponentus sultiniu iki viršaus.
7. Taipogi užkandį galima formuoti didesnėje ir gilesnėje formoje, sustingus supjaustyti gabalėliais.
8. Šaltieną pilnai atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą 6 val. Paskui išimkite patiekalą iš formelių, patiekite.
Gero apetito!