Šis užkandis gaminamas lengvai ir paprastai. O patiekti jį galima taip, kad jis puikiai tiks ir šventiniam stalui. Dar parodysiu, kaip greitai paruošti burokėlius. Užkandis gaunasi gražus, aromatingas ir skanus.
Ingredientai:
– 250 g burokėlių
– 2 vnt agurkų (didelių raugintų)
– 2 skiltelės česnako (didelės)
– 2 valgomieji šaukštai majonezo
– 1 valgomasis šaukštas aliejaus
Paruošimas:
1. Kad greitai išvirtumėte burokėlį, jį nulupame, supjaustome vidutiniais gabalėliais ir dedame į kepimo maišelį. Skonio pagerinimui jį dar galima apibarstyti cukrumi (1 arbatinis šaukštelis be kaupo).
2. Maišelį užrišame ir dedame į verdantį vandenį (mano puode dar vienas maišelis kitam patiekalui). Uždengiame dangčiu ir verdame ant stiprios ugnies 25 min. Paskui maišelius perdedame į šaltą vandenį ir greitai atvėsiname.
3. Kol verda burokėlis, raugintus agurkus stambiai sutarkuojame, truputį nugręžiame ir dedame į aliejumi suteptą keptuvę. Kepame ant vidutinės ugnies maišydami apie 3 min. Agurkai per tą laiką netaps minkšti, kepant aromatas ir skonis dar labiau atsiskleis. Jie gausis labai skanūs.
4. Burokėlį stambiai sutarkuojame ir dedame į dubenį.
5. Dedame apkeptus raugintus agurkus.
6. Dedame smulkiai sutarkuotą česnaką ir majonezą (daug jo nededame, pakaks 1 valgomojo šaukšto).
7. Gerai permaišome ir burokėlių užkandis gatavas. Jį galima perdėti į dubenį ir patiekti. Tačiau šventiniam stalui jį geriau patiekti ant džiovintos duonos.
8. Užkandį tepame ant padžiovintų ruginės duonos riekelių, puošiame (pas mane sėklų mišinys salotoms) ir patiekiame. Užkandis gaunasi aštrokas, skanus ir aromatingas. Kepti agurkai suteikia puikų skonį.
Gero apetito!!!