Kiaulienos karką perku dažnai ir daug. Tokią šaltieną gaminti vienas malonumas, o jos skonis gaunasi nuostabus

849
Patinka? Duok Like!

Visi ingredientai šio recepto paruošimui pateikti straipsnio pabaigoje.

Ingredientai:

  • 2 kiaulienos karkos
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 3 lauro lapai
  • pipirų žirneliai
  • 150 g džiovintų pomidorų
  • petražolės
  • 4-5 skiltelės česnako

Paruošimo būdas:

Kiaulienos karkas dedame į puodą ir užpilame vandeniu. Verdame jas. Kai susidaro putos, jas nuimame. Beriame druską ir verdame ant lėtos ugnies 2 val.

Po 2 valandų dedame morkas, svogūną ir verdame ant lėtos ugnies dar 1 val.

Paskui dedame pipirų žirnelius, lauro lapus ir verdame dar 30 min.

Paskui išimame karkas ir pašaliname kaulus, odą, nereikalingus riebalus ir sausgysles.

Pjaustome mėsytę ir dedame į gilų indą.

Pjaustome džiovintus pomidorus ir dedame į mėsytę.

Pjaustome petražoles ir dedame į mėsą su pomidorais.

Smulkiname česnako skilteles ir dedame prie kitų ingredientų.

Dedame grūdėtąsias garstyčias ir 150 ml gatavo sultinio. Gerai permaišome.

Pilame šiek tiek sultinio į silikoninę formą.

Dedame pirmą mėsos sluoksnį ir pilame dar truputį sultinio.

Paskui dedame antrą mėsos sluoksnį ir užpilame sultiniu iki mėsos paviršiaus.

Dedame nakčiai į šaldytuvą.

Gero apetito!

Patinka? Duok Like!