Visi ingredientai šio recepto paruošimui pateikti straipsnio pabaigoje.
Ingredientai:
- 2 kiaulienos karkos
- 2 valgomieji šaukštai druskos
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 3 lauro lapai
- pipirų žirneliai
- 150 g džiovintų pomidorų
- petražolės
- 4-5 skiltelės česnako
Paruošimo būdas:
Kiaulienos karkas dedame į puodą ir užpilame vandeniu. Verdame jas. Kai susidaro putos, jas nuimame. Beriame druską ir verdame ant lėtos ugnies 2 val.
Po 2 valandų dedame morkas, svogūną ir verdame ant lėtos ugnies dar 1 val.
Paskui dedame pipirų žirnelius, lauro lapus ir verdame dar 30 min.
Paskui išimame karkas ir pašaliname kaulus, odą, nereikalingus riebalus ir sausgysles.
Pjaustome mėsytę ir dedame į gilų indą.
Pjaustome džiovintus pomidorus ir dedame į mėsytę.
Pjaustome petražoles ir dedame į mėsą su pomidorais.
Smulkiname česnako skilteles ir dedame prie kitų ingredientų.
Dedame grūdėtąsias garstyčias ir 150 ml gatavo sultinio. Gerai permaišome.
Pilame šiek tiek sultinio į silikoninę formą.
Dedame pirmą mėsos sluoksnį ir pilame dar truputį sultinio.
Paskui dedame antrą mėsos sluoksnį ir užpilame sultiniu iki mėsos paviršiaus.
Dedame nakčiai į šaldytuvą.
Gero apetito!