Ingredientai:
– menkė 600 g
– plonas lavašas 220 g
– kiaušiniai 2 vnt
– petražolės pagal skonį
– garstyčios 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– aliejus 3 valgomieji šaukštai
– grietinė 2-3 valgomieji šaukštai
– pomidorai 2 vnt
– kietasis sūris 50-60 g
– svogūnas 1 vnt
– 6% obuolių actas 2 valgomieji šaukštai
– druska pagal skonį
Paruošimas:
– Vieną didelį svogūną nulupkite, supjaustykite plonais ketvirtadaliais, dėkite į dubenėlį, pasūdykite, įpilkite acto ir 100 ml vandens. Marinuokite daržovę 15 minučių, paskui nupilkite visą skystį, svogūną gerai nuspauskite rankomis.
– Pusę marinuoto svogūno dėkite į blenderį, pridėkite petražolės lapelių ir garstyčių. Įmuškite 1 kiaušinį, berkite druskos ir pipirų pagal skonį, pilkite aliejų. Suplakite turinį dideliu greičiu, gaudami vienalytį mišinį. Į padažą dėkite grietinės, kruopščiai permaišykite.
– Žuvies file atitirpinkite iš anksto, viršų nusausinkite servetėle, kad nebūtų drėgnas. Kiekvieną file supjaustykite į 4 išilginius gabalėlius, pabarstykite druska.
– Lavašą supjaustykite vienodais kvadratais, į kiekvieno vidurį dėkite po 2 pomidoro griežinėlius.
– Žuvies file gabalėlius paeiliui dėkite į marinatą, kad jis pilnai padengtų žuvį.
– Dėkite file ant pomidorų, viršuje užpilkite dar truputį marinato.
– Ant žuvies dėkite marinuoto svogūno.
– Kiekvieną lavašą sulankstykite kaip voką su įdaru viduje. Dėkite juos į karščiui atsparią formą šalia vienas kito. Formą iš anksto sutepkite aliejumi.
– Atskirai paruoškite užpilą. Muškite vieną kiaušinį, dėkite grietinės, truputį druskos. Sūrį smulkiai sutarkuokite, dėkite į padažą, kruopščiai permaišykite.
– Padažu sutepkite lavašo vokelius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, pašaukite formą.
– Patiekalą kepkite 33-35 minutes, kol viršuje atsiras rusva plutelė.
– Kai atvės, žuvį lavaše perdėkite į serviravimo lėkštę.
Gero apetito!