Ingredientai
– lašiniai 500 g
– česnakas 5-6 skiltelės
– krapai 30 g
– petražolės 30 g
– adžika 5 valgomieji šaukštai
– malti juodieji pipirai 1 valgomasis šaukštas
– druska 3-4 valgomieji šaukštai
– svogūnas 1 vnt
Paruošimas
1. Paruoškite būtinus produktus pagal sąrašą.
2. Storą lašinių sluoksnį nuplaukite, nuvalykite servetėlėmis. Nupjaukite odą.
3. Vienoje pusėje darykite kelias gilias įpjovas, nepasiekdami gabalo pabaigos. Įpjovos plotis maždaug 1,5 cm. Jums turi gautis „armonika“ iš lašinių.
4. Gabalą apverskite į kitą pusę, padarykite tokias pat gilias įpjovas.
5. Šviežius krapus ir petražoles nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite peiliu, dėkite į žalumynus. Mišinį pasūdykite, kruopščiai permaišykite, kad išsiskirtų sultys ir jis sudrėktų.
6. Gautą mišinį sukimškite į gilias įpjovas vienoje lašinių pusėje. Paskui apverskite juos į kitą pusę.
7. Ant lygaus paviršiaus patieskite maistinę plėvelę, į vidurį dėkite svogūno žiedus, viršuje dėkite lašinius. Į laisvas įpjovas dėkite adžiką.
8. Lašinių gabalą iš visų pusių apibarstykite druska ir pipirais. Druskos galima negailėti, lašiniai sugers tik jiems būtiną kiekį. Ruošinį tvirtai apsukite keliais maistinės plėvelės sluoksniais.
9. Lašinius dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 dienoms. Po to lašinių gabalą dėkite į šaldymo kamerą, kad sukietėtų. Supjaustykite lašinius plonais griežinėliais, patiekite kaip užkandį.
Užkandį galima laikyti ilgai šaldymo kameroje.
Gero apetito!