Ingredientai:
– silpnai sūdyta silkė 200 g
– pomidorai 2 vnt
– svogūnas 1 vnt
– kietasis sūris 100 g
– kvietiniai džiūvėsėliai 100 g
– majonezas 200 g
Paruošimas:
1. Paruoškite būtinus produktus iš sąrašo. Iš anksto išdarinėkite silpnai sūdytos silkės file,
pašalinkite odelę ir visus kaulus.
2. Silkės file supjaustykite nedideliais kubeliais. Ant plokščios lėkštės dėkite formavimo žiedą, vidun dėkite pjaustytą silkę, paspauskite šaukštu.
3. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, užmarinuokite. Tam pjaustytą svogūną užpilkite 1 valgomuoju šaukštu acto, kruopščiai permaišykite, marinuokite 5 min. Paskui marinatą nupilkite, svogūnais pabarstykite silkę.
4. Svogūnus sutepkite storu majonezo sluoksniu.
5. Pomidorus supjaustykite kubeliais, dėkite į sietą, kad nutekėtų sultys, paskui dėkite į formą ant svogūnų, taipogi sutepkite majonezu.
6. Kietą jį sūrį smulkiai sutarkuokite, dėkite ant pomidorų. Majonezu tepti nereikia.
7. Kvietinį batoną (4 riekes) supjaustykite nedideliais kubeliais, padžiovinkite ant keptuvės ar skardos 5-7 minutes kol pagels. Pabarstykite druska, maltais pipirais, dėkite smulkintą česnaką.
Taip pat galima naudoti džiovintą maltą česnaką. Į džiūvėsėlius pilkite šiek tiek aliejaus (1 arbatinį šaukštelį), kruopščiai permaišykite.
8. Iš džiūvėsėlių formuokite viršutinį salotų sluoksnį. Leiskite patiekalui atšalti ir persisunkti
šaldytuve. Nuimkite formavimo žiedą, salotas patiekite.
Gero apetito!